Petre Apostol

Ciclistul prahovean Bogdan Coman derulează, împreună cu Asociaţia Autism Voice, evenimentul caritabil Bike 4 Life, care a ajuns la a doua ediţie. Originar din Slănic, stabilit în Braşov, sportivul de la CSA Steaua şi-a propus să parcurgă pe bicicletă, alături de încă doi temerari, Marian Graur şi George Tudor, 500 de kilometri, în 20 de ore.
Scopul îl reprezintă strângerea de fonduri în vederea susţinerii orelor de terapie pentru copii care suferă de autism, trataţi în cadrul Asociaţiei Autism Voice (formată în 2008, fiind prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea unei formări specializate a terapeuților), al cărei preşedinte este Anca Dumitrescu.
După experienţa reuşită de la ediţia de anul trecut, cei trei vor parcurge un traseu care va porni şi se va încheia în Piaţa Sfatului din Braşov. Vor merge spre Barajul Siriu, Urlaţi, Măgurele, Pădurea Cazacului, pentru a efectua un popas mai mare la Slănic, la părinţii lui Bogdan, după care se vor îndrepta spre Braşov, prin Plopeni, Târgovişte şi, apoi, pe culoarul Rucăr-Bran.
După cum ne-a declarat, Bogdan Coman îşi doreşte chiar să continue la finalul celor 500 de kilometri şi să mai parcurgă încă 100 de kilometri!
Cei trei vor lua startul mâine dimineaţă, când se va deschide şi evenimentul pentru oricine doreşte să se înscrie. Indiferent de traseul ales, orice persoană interesată poate parcurge pe bicicletă 500 de kilometri (având la dispoziţie nouă zile), 50 de kilometri (în două zile) sau 5 kilometri (în două zile) – în cazul copiilor.
Aventura celor trei temerari este susţinută de GoFit, Bellotto, Isostar.
De menţionat şi un aspect inedit în privinţa acestei ediţii. Unul dintre copiii care suferă de autism, din cadrul asociaţiei, care îşi va serba ziua de naştere mâine, şi-a propus să participe în cadrul evenimentului şi să parcurgă cei 5 kilometri destinaţi în cazul copiilor, alături de mama sa.
Înscrierile se fac pe platforma smartraces.ro/ product/bike-4-life, dar se pot realiza şi donaţii, fără a lua parte la eveniment, pe platforma autismvoice. galantom.ro.