V. Stoica

Magistrații Judecătoriei Sinaia au respins propunerea de arestare preventivă a brașoveanului în vârstă de 46 de ani care a fost prins furând, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din Biserica Sf. Ilie din orașul Sinaia. Acesta va trebui să rămână la domiciliul său din Brașov, timp de cel puțin 30 de zile, pentru că instanța a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, de la 12 iunie și până la 11 iulie 2021 inclusiv.
Inculpatul va avea obligaţia de a nu părăsi – fără permisiunea judecătorului de drepturi si libertăţi – imobilul de domiciliu, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte este chemat; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu persoana vătămată Coțoapă Nicolae-Daniel și cu martorul Telegescu Codruț-Ilie. Pe de altă parte, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Reprezentanții IPJ Prahova au transmis, sâmbătă, că în seara de 11 iunie, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sinaia au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în interiorul unui lăcaș de cult și au sustras mai multe bunuri. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat în vârstă de 46 de ani. Prejudiciul, estimat la aproximativ 7.000 de lei, a fost recuperat în totalitate. În urma administrării probatoriului, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind eliberat ca urmare a deciziei magistraților de la Judecătoria Sinaia.