Președintele Federației Române de Oină (sportul național al României), Nicolae Dobre, a avut o nouă activitate de promovare a acestui sport, la Ploieşti.
Oficialul forului naţional de specialitate s-a întâlnit cu Valeriu Răchita – din partea CSM Ploieşti – şi cu Daniel Nicodim – viceprimar al orașului Ploieşti, în cadrul Campaniei „Iubesc Oina”, iniţiată de federaţie pentru promovarea sportului naţional al României.
Întâlnirea a avut loc pe Stadionul „Ilie Oană” şi a marcat începutul colaborării federaţiei cu reprezentanţii municipalităţii ploieştene pentru organizarea unei activităţi de promovare a oinei la Ploieşti.

Un club ploieştean, deja afiliat la forul naţional de oină

Deja, un club din Prahova a fost afiliat la Federaţia Română de Oină, astfel judeţul revenind în familia sportului naţional românesc, după o absenţă de peste 30 de ani. Este vorba despre CS Ambiţia Mădălin, club înființat în 2007, de către preşedintele Mădălin Tănase, care are în acest moment și patru secții de arte marțiale de contact.
Astfel, prezent la Ploieşti, preşedintele forului naţional de oină, Nicolae Dobre, s-a întâlnit şi cu reprezentantul clubului prahovean, Mădălin Tănase, oferind grupării ploieştene materiale de joc pentru a putea începe antrenamentele.
Cătălin Voinea, unul dintre antrenorii de perspectivă ai oinei, va fi alături de clubul prahovean.