Academica Clinceni U16 – Petrolul U16 3-0 (1-0)

Stadion: LPS (Concas) Buzău. Spectatori: circa 70, aflați pe taluzurile terenului.
Au marcat: Burcea (29),Nemțanu (65), E. Constantin (74).
Academica U16: Stanciu – Dințică, Împungeroua (cpt.), Bădescu, Vlăsceanu – Costea, Burcea – Ureche (53 E. Constantin), Andrei Dima (70 Bălan), Oprișan (60 Fadei) – Nemțanu (70 Dragnea). Rezerve neutilizate: Vieru – Dragomir, Hussein, Păun, Lazăr-Tudor. Antrenori: Daniel popa, Bogdan Hețco.
Petrolul U16: Jercălău (cpt.) – Andrei Geamănu, Balea, P. Alexandru, Alexandrescu – Preda (71 Gh. Nicolae), Terțea – Dima (80 Catargiu), Rădulescu, Mitran (41 M. Ioniță) – Augustin Geamănu. Rezerve neutilizate: Stancu – R. Nicolae, Ardeleanu, Baciu. Antrenori: Laurențiu Tureac, Marius Manolache.
Avertismente: Balea (76) / Oprișan (29), Vlăsceanu (40+2), Andrei Dima (64), Împungeroua (66), Costea (72).
Arbitru: Constantin Adrian Diaconu (București), accidentat în minutul 32 și înlocuit cu rezerva Mihai Motan (Târgoviște). Asistenţi: Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi), Roxana Ivanov (București).
Jucătorul meciului: Burcea.

George Marin

Speranțele petroliștilor de a celebra o performanță de vârf a clubului s-au consumat la ultima încercare, cea a „lupișorilor” de 16 ani.
Sâmbătă, la Buzău, în groapa destinată a fi un stadion senzațional al anilor ’80, dar care a rămas la stadiul de dorință, juniorii Petrolului născuți în anul 2005 s-au izbit de o echipă foarte bine organizată, foarte bine „lipită” atât între compartimente, cât și între componenții ei. Ei au avut în față o echipă care, cu siguranță bine sfătuită de pe margine, a știut să speculeze slăbiciunile petroliștilor. De partea cealaltă, echipa noastră a avut o linie de mijloc care nici nu a reușit să construiască acțiuni și nici nu a sprijinit eficient apărarea. De aici și lipsa unei prezențe amenințătoare pentru poarta celor de la Clinceni.
După o perioadă destul de lungă în care nu au apărut ocazii, dar în care cei din Clinceni s-au instalat ușor-ușor în terenul petrolist, a început sarabanda ocaziilor la poarta lui Jercălău. Ocazii destule și mari, cu consecința lor firească: golul. A marcat Burcea cu un șut în diagonală, de la 22-23 de metri lateral stânga, mingea lovind și stâlpul porții din partea opusă. Chiar înainte de pauză.
La reluare, nimic notabil nu s-a petrecut în tabăra petrolistă. Nu am avut ocazii adevărate în afară de poziția bună în care s-a aflat Augustin Geamănu la pasa primită de la Albert Dima. Lovitura a mers mult, mult peste poartă (min. 49). În schimb, cei de la Clinceni au mai înscris de două ori prin acțiuni create în flancul stâng al apărării petroliste, la care s-a mai adăugat un șut în bara transversală (Nemțanu, min. 67). A nu se înțelege că flancul celălalt al apărării noastre a fost mai greu penetrabil. Ceea ce i-a dat mult de lucru lui Jercălău, aflat într-o formă foarte bună.
Înfrângerea este una drastică nu atât prin proporțiile scorului, cât prin evoluția echipei. Totuși, rămâne un merit pe care nimeni nu îl poate nega, acela de a fi ajuns să joace una din semifinalele competiției. O fi mult? O fi puțin?