Mărcile “Petrolul Ploiești” vor fi scoase la licitație – aceasta pare a fi ultima decizie a autorităților locale din municipiu. Consilierii locali ploieșteni se vor întruni chiar astăzi în cadrul unei ședințe pentru a hotărî atribuirea prin licitație publică a licenței asupra mărcilor legate de subiectul ”Petrolul”. Primăria a stabilit deja coordonatele pe care se va organiza licitație pentru atribuirea licenței asupra celor șase mărci Petrolul (FC Petrolul Ploiești, FC Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95). Prin proiectul de hotărâre al Consiliului Local Ploiești, prețul propus de pornire a licitației este de 100.913 lei pentru fiecare an, iar criteriile de performanță vizează promovarea în Liga I.
Consiliul Local Ploiești se întrunește astăzi astfel în ședință extraordinară, iar aleșii locali ar urma să aprobe și atribuirea, prin licitație, a licenței pentru mărci, precum și regulamentul de organizare a licitației, mărcile urmând să fie atribuite pe o perioadă de doi ani. Proiectul mai prevede și constituirea comisiei de licitație. Separat este prevăzută o taxă de participare la licitație de 6.000 de lei, iar contravaloarea documentației de atribuire va fi de 1.000 de lei.
Comisia de specialitate nr. 2 a Consiliului Local Ploiești – Valorificare Patrimoniu, Servicii către Populație, Comerț, Turism, Agricultură, Promovare Operațiuni Comerciale a propus și obiectivele privind criteriile de performanță:
• Anul I – promovare directă în Liga I sau participare meciuri de baraj pentru promovare în Liga I.
• Anul II: promovare în Liga I în mod obligatoriu.
”Varianta” gândită de primărie este ”un pic diferită” față de cea pe care o agreează clubul, care, în urma întâlnirii care a avut loc săptămâna trecută la sediul autorității locale, și la care au participat membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 Ploiești, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, reprezentanți ai Consiliului Local Ploiești și reprezentanții suporterilor, a emis o propunere de asociere! Clubul a formulat oficial o scrisoare de intenție către Primăria Municipiului Ploiești în care, practic, ”se cere ajutorul”, în condițiile în care, la acest moment, bugetul echipei este ”în aer”, după ce partenerul finanțator a anunțat că nu va mai suporta cheltuielile clubului la nivelul anilor trecuți (media banilor cheltuiți în ultimii treu ani depășește două milioane de euro pe an!!!).
„După discuțiile avute, am trimis o scrisoare de intenție către Primăria Municipiului Ploiești. Sperăm ca toată lumea să subscrie la această inițiativă de colaborare, să își dea mâna și să contribuie la rezolvarea problemelor apărute în această perioadă. Situația este una delicată, pentru că, așa cum se știe, grupul Veolia s-a retras din poziția de partener finanțator. Va rămâne, însă, alături de club din postura de sponsor și așteptăm și alte firme care să vină lângă Petrolul și să contribuie la obiectivele de performanță pe care și le propune clubul nostru”, a precizat președintele Costel Lazăr.
Ce ”episoade” vor urma în această săptămână, rămâne de văzut. Sigur, vor mai fi ”discuții”, de tot felul!