Ieri dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova au anunţát că în incinta halei care a luat foc la Brazi a fost găsită o personă carbonizată!
De asemenea, pompierii prahoveni au mai menţionat că nu mai erau focare vizibile, însă, „cu siguranţă arde mocnit pe dedesupt, acolo unde nu se poate interveni cu apă (comunicat primit ieri, la ora 7.15). Potrivit unui al doilea comunicat al ISU Prahova, „Începând cu ora 13. 53 (a zilei de ieri – n. n.), incendiul de la Brazi a fost stins. Urmează să fie stabilită cauza probabilă”.
Dacă persoana găsită decedată era una şi aceeaşi cu bărbatul care şi-ar fi lăsat bicicleta în curtea societăţii şi ar fi intrat fără acordul paznicului în incintă, „în scopul inducerii ideii de sinucidere”, aşa cum a precizat SC Eco Burn SA, într-un comunicat de presă preluat de Agerpres, nu exista, ieri dimineaţă, nicio confirmare oficială.
Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la o hală de depozitare a SC Eco Burn SRL, firmă ce are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase.
La faţa locului au fost mobilizaţi peste 50 de pompieri, şase autospeciale de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.
Din cauza faptului că plafonulul halei se prăbuşise, iar flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, salvatorii de la ISU nu au putut pătrunde în incintă decât în dimineaţa zilei de ieri.
Gravitatea incidentului – remintim că a fost emisă o avertizare Ro-Alert în zona Brazi şi o parte a Ploieştiului – a condus la prezenţa la faţa locului a reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu, ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, precum şi ai alor instituţii cu atribuţii în domeniu din Prahova. În cauză a fost deschis dosar penal.