În Sala Sporturilor din Blejoi a avut loc, săptămâna trecută, Turneul Final din Campionatul Naţional de Baschet U13 masculin, găzduit de ABC Lynx Ploieşti, formaţie pregătită de Ionuţ Ivan, manageriată de Ionuţ Iordăchescu. Echipa ploieşteană a făcut parte din Grupa A, debutând cu un succes, la limită, în duelul cu BC CSU Sibiu, scor 64-63. A urmat, apoi, o înfrângere clară în disputa cu CS Dinamo CSŞ 6 Bucureşti, scor 57-83, dar Lynx a obţinut calificarea în „careul de aşi” al campionatului, după ce a dispus, în ultimul meci al grupei, de ACS Dan Dacian Portocaliu Bucureşti, scor 67-59.
Elevii lui Ionuţ Ivan s-au clasat, astfel, pe locul secund al grupei, în urma celor de la Dinamo CSŞ 6, întâlnind, în semifinale, pe învingătoarea Grupei B, ABC Laguna Bucureşti, cu victorii pe linie, la care evoluează şi doi ploieşteni: David Raşoga şi Federico Diaconescu.
Echipa ploieşteană a pierdut duelul cu Laguna, scor 25-100, jucând, apoi, pentru medaliile de bronz, în compania formaţiei Dinamo CSŞ 6 Bucureşti. Spre deosebire de meciul din grupă, jocul a fost mult mai echilibrat, Lynx oferind o replică bună bucureştenilor, consemnându-se nouă schimbări la conducere, iar ploieştenii revenind, la un moment dat, de la un deficit de 11 puncte. Dar, tot dinamoviştii au avut câştig de cauză, în cele din urmă, scor 69-65, Mihai Oprea fiind cel mai bun jucător al prahovenilor, cu „double-double” (23 puncte, 14 recuperări), la care a adăugat şapte pase decisive şi două capace. David Iordăchescu a încheiat cu 13 puncte şi 6 recuperări, iar Ştefan Dobre – cu 11 puncte şi 3 recuperări.

Mihai Oprea

De menţionat că Lynx a avut cel mai tânăr lot din competiţie, cu doar doi jucători născuţi în 2008 (vârsta maximă a categoriei), unul fiind chiar născut în 2010.
Lotul echipei a fost următorul: Luca Ştefan, Teodor Mihalea, David Iordăchescu, Mihai Oprea, Ştefan Dobre, Filip Barbu, Alexandru Petre, Eduard Vasile, Tudor Mihalea, Sebastian Nicolae, David Ilie, Vlad Borcan.
În finala mare, Laguna Bucureşti s-a impus în duelul cu ABC Leii Bucureşti, scor 60-47, ploieşteanul David Raşoga fiind desemnat MVP al turneului.
Ar mai fi de adăugat faptul că liderul formaţiei Lynx Ploieşti, Mihai Oprea, a fost inclus în echipa ideală a Turneului Final.