Cu România pe post de gazdă, ca organizator și cu echipa națională ”la televizor”, turneul final al EURO 2020, devenit 2021 din cauza pandemiei, începe astăzi cu meciul Italia – Turcia!
Pentru România, EURO începe, la București, duminică, 13 iunie, de la ora 19:00, pe Arena Națională, când se va juca primul dintre cele patru meciuri găzduite de țara noastră, meciul Austria – Macedonia de Nord.
Ieri, la stadion a fost organizată o conferință de presă în care managerului de stadion UEFA i-a fost înmânată, nu doar simbolic, cheia Arenei Naționale.
„Suntem în grafic și mulțumiți cu toate pregătirile de la stadion înaintea startului competiției. Vom face tot ce depinde de noi pentru a asigura siguranța tuturor spectatorilor prezenți la meciuri. Vă așteptăm la meciurile de la EURO!” a fost mesajul lui Taras Mukovoz, Venue Manager UEFA. Acesta a primit cheia care permite accesul în toate zonele stadionului de la Alexandru Cândea, manager operațional UEFA EURO 2020 la București. „Ultimele două luni au fost intense, am transformat întregul complex într-un oraș propriu-zis. Mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în organizare în toată această perioadă, dar în special echipei de voluntari care a contribuit decisiv la acest proiect. Stadionul este pregătit, transformarea lui e impresionantă”, a spus Alexandru Cândea.
Expertiza dobândită în organizarea UEFA EURO 2020 la București va fi utilă pentru viitoarele competiții pe care țara noastră le va găzdui. În 2023, în România se va desfăşura EURO U21, iar peste alți doi ani, în 2025, țara noastră va fi gazda Campionatului European sub 19 ani. Să sperăm că la aceste turnee, echipele gazdă vor fi calificate direct!