Parlamentarul social-democrat de Prahova Bogdan Toader a atacat, din nou, coaliția de guvernare formată din PNL-USR-PLUS-UDMR: „Guvernare făcută pe datorie, cu împrumuturi de 1.000 euro pe secundă. Aceasta este marea „realizare” a guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR. Au îndatorat România cu 34 de miliarde de euro în ultimele 18 luni și nimeni nu știe unde s-au dus banii. Marile măsuri de redresare a economiei au fost doar promisiuni electorale, care s-au risipit a doua zi după alegeri, iar dezastrul produs de guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a lăsat urme adânci, pe care le simt românii în fiecare zi, pentru că este din ce în ce mai dificil să se ajungă cu aceleași salarii mediocre, aceleași pensii mici, care nu fac față creșterilor enorme de prețuri: +2% la pâine, +15% la cartofi, +12% la fructe +8% la ulei comestibil, + 8% la combustibil, +18% la energie. Singura preocupare a acestor clanuri politice a fost lupta pentru „împărțirea ciolanului”, iar bătaia de joc la adresa românilor prin modul incompetent în care guvernează țara trebuie să înceteze și să plece acasă!”.
De altfel, Partidul Social Democrat, prin liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În textul moțiunii de cenzură denumite ”România EȘUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîțu” , se arată că ”guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai ”lucruri fantastice”!!!”.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moțiunea de cenzură va fi depusă în Parlament săptămâna viitoare, pentru a fi votată în sesiunea parlamentară actuală.