Naționala României merge cu 5 antrenori în Spania, pentru două jocuri de pregătire cu reprezentativa țării gazdă, în prima jumătate a lunii iulie. Printre cei cinci tehniceni care vor efectua deplasarea se regăsește și ploieșteanul Dragoș Dobrescu.
Tricolorele vor juca la Castellon sub denumirea de România B. Selecționerul Adrian Vasile a alcătuit un lot mixt, cu componente de bază, dar și multe jucătoare tinere, iar Dragoș Dobrescu și Valeriu Costea (de asemenea, component al staffului tehnic care va participa la stagiul de pregătire din Spania) au pregătit echipa tricoloră de tineret (generația 2000-2001).
Alături de cei doi și de selecționerul Adrian Vasile, antrenori ai lotului național vor mai fi Bent Dahl și Ildiko Barbu Kerekes, cea din urmă fiind antrenor cu portarii până la sfârșitul acestui an, după ce l-a înlocuit pe Jaume Fort Mauri.
România este calificată la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din decembrie, programat în Spania. În primele 3 zile, echipa se va pregăti în București, apoi va pleca în Spania, la Castellon, unde va susține și două jocuri de verificare cu naționala țării gazdă, care se pregăște să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Lotul național face deplasarea în Spania sub titulatura de România B şi convocate au fost următoarele jucătoare: Bazaliu Bianca, Bucur Daria, Hosu Daciana, Ilie Alina, Kelemen Raluca, Kerekes Eva, Laslo Cristina, Moroianu Andra, Ostase Lorena, Polocoşer Anca, Popa Andreea. Safta Nicoleta, Seraficeanu Sonia, Şerban Elena, Severin Alexandra, Tănasie Ana Maria, Tîrcă Sorina, Tiron Bianca.