Echipa de handbal junioare IV a Academiei Junior a obținut medaliile de bronz în Campionatul Național, după ce s-a impus în finala pentru locul al treilea, de la Turneul Final, organizat la Râmnicu Vâlcea.
Jucătoarele pregătite de Ionuţ Georgescu, Claudiu Ghesoiu şi Laurenţiu Jugănaru au ratat, la limită, calificarea în finala mare a turneului, pierzând în semifinale, scor 41-42, cu Știința Bucureşti, cu toate că, în primele două părţi ale jocului, au avut iniţiativa, menţinându-se în avantaj.
În finala pentru medaliile de bronz, Academia Junior a evoluat în compania formaţiei ACS Lucian Bute Galaţi, care pierduse în semifinale cu cu CSM București, scor 27-30 (11-12, 7-9, 9-9).
Ploieştencele au câştigat la limită primele două reprize, scor 9-8, respectiv 10-9. În ultima parte, gălăţencele au încercat să revină, egalând scorul la general, însă Academia a reuşit să se menţină în frunte, câştigând partida cu scorul final de 31-30, deşi a cedat în ultimul act, cu 12-13.
Astfel, Academia Junior a câştigat medaliile de bronz, lotul ploieştencelor fiind următorul: Iulia Stoica, Bianca Vesel – Diana Lefter, Daria Comendant, Elena Ion, Maria Luca, Diana Marin, Isabela Dragomir, Andra Georgescu, Daria Marin, Ana-Maria Filip, Alexia Răducanu.
De menţionat că echipa ploieşteană îşi adjudecase prima poziţie în grupă, atât în faza preliminară, cât şi în cea principală, pierzând un singur meci (cu CSM Bucureşti, în faza principală).
Printre cele mai valoroase 16 echipe din ţară la handbal junioare IV s-a mai calificat şi CSM Ploieşti, formaţia clubului municipalităţii ploieştene ocupând locul al şaptelea.
Fetele pregătite de Geta Opincariu au ajuns în zona locurilor 5-8 cu un bilanţ de două înfrângeri şi o victorie în Grupa Principală 1, ocupând locul al patrulea. Drept urmare, CSM Ploieşti a jucat cu a treia clasată din Grupa Principală 2, Corona Braşov, cedând cu scorul de 24-27 (8-10, 9-6, 7-11).
Astfel, ploieştencele au evoluat, în final, în meciul pentru locul 7, cu CSŞ Făgăraş, partidă pe care au câştigat-o la limită, scor 32-31 (8-13, 13-10, 11-8).
Lotul de jucătoare al echipei CSM Ploieşti a fost următorul: Federica Cernat, Elena Coşerea Pîtiu – Andra Matei, Cătălina Pantazi, Maria Ioniţă, Alexia Condeescu, Delia Roşu, Sara Curcan, Andrada Dorobăţ, Sara Stroe, Teodora Simion, Bianca Brînzaru, Daria Gheorghe, Diana Pîrvu şi Daria Dinu.
De menţionat că Delia Roşu a fost cea mai bună marcatoare a turneului, având 117 goluri înscrise în cele 7 partide susţinute la Râmnicu Vâlcea.