F. T.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, angajaţi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectutat, ieri dimineaţă, şase percheziţii în Capitală, Prahova şi Ilfov, pentru documentarea unei cauze penale ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
„Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 17 mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor. În baza probatorului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, o societate comercială din Bucureşti ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri, utilaje (excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere etc.) vândute ulterior pe teritoriul naţional.
În scopul diminuării obligaţiilor fiscale, la efectuarea achiziţiilor intracomunitare, ar fi fost interpuse mai multe societăţi cu comportament de tip „fantomă” din România şi un alt stat intracomunitar. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 25 de milioane de lei. Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Municipiului Bucureşti.