F. T.

În contextul în care la sfârşitul săptămânii trecute, în apropierea unei bălţi din Tătărani, un minor în vârstă de numai 13 ani a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti cu arsuri de gradul I, II III pe 40% din suprafața corporală, după ce a atins cu undița firul de contact al căii ferate electrificate, în timp ce se afla la pescuit, reprezentanţii ISU Prahova fac un apel la mai multă atenţie, la mai multă responsabilitate în astfel de cazuri.
Astfel, sub titlul „Copiii au dreptul la siguranţă”, pompierii prahoveni atenţionează: „Nu uitați! Orice contact direct sau indirect, prin intermediul unor obiecte care conduc energia electrică, cu o linie electrică aeriană duce la electrocutare și la urmări grave!; Fii responsabil şi, cel mai important, nu îți lăsa copiii să se joace în apropierea acestora!”
Dar, nu numai pentru părinţi sunt valabile aceste recomandări, ci pentru toţi cei care aleg să-şi petreacă timpul liber în acest mod. Aceasta este şi raţiunea pentru care în comunicatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova se mai avertizează asupra următoarelor aspecte: „Pescuitul este interzis în apropierea liniilor electrice aeriene!; Oricât de mult ați iubi acest hobby, nu vă puneți în pericol viaţa folosind unelte din fibră de carbon sub liniile electrice aeriene sau în apropierea acestora! Fibra de carbon este un bun conductor electric și, în eventualitatea nefericită în care intră în zona de amorsare a arcului electric sau în contact cu o linie electrică în funcțiune, vă veți electrocuta!”.