Ieri, poliţiştii prahoveni efectuau cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în care victima este o femeie din localitatea Berceni.
După cum se precizează într-un comunicat de presă primit ieri de la IPJ Prahova, „în data de 14 mai a.c., polițiștii Secţiei nr. 10 Valea Călugărescă au fost sesizați că o femeie din Berceni, în vârstă de 65 de ani, este inconștientă în curtea domiciliului. La faţa locului s-au deplasat polițiștii, dar şi un echipaj medical care a constatat decesul persoanei.
Din cercetări a rezultat faptul că persoana în cauză ar fi urcat pe o scară pentru a întinde rufe. Cu ocazia cercetării la fața locului și examinării vizuale a trupului neînsuflețit s-a constatat că nu prezintă alte leziuni decât cele produse în urma căzăturii, iar cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului”.
Chiar şi în astfel de cazuri, în care circumstanţele decesului sunt (aproape) clare, oamenii legii sunt obligaţi să efectueze cercetări pentru clasarea dosarului, uciderea din culpă făcând parte din categoria infracţiunilor contra vieţii.