A doua cursă de ciclism pe șosea din calendarul sezonului 2021 a avut loc la malul mării, Turul Celco, organizat de Bike Rehab Constanţa, care a programat trei etape: contratimp individual, fond şi circuit, stabilindu-se un clasament general prin cumularea timpului stabilit de rutieri la fiecare dintre cele trei probe. Competiţia a constituit şi un bun prilej în vederea pregătirii pentru Campionatele Naţionale, programate luna viitoare, în Sibiu.
La categoria Elite (la care au fost incluşi şi sportivii U23), printre protagonişti s-a regăsit şi ciclistul de la CS Petrolul Ploieşti, Denis Mattew Piciu, care a confirmat forma bună arătată la Turul Devei, în urmă cu două săptămâni.
Aflat în primul an la categoria U23, ciclistul din Câmpina a încheiat pe locul al şaselea în clasamentul general, cu timpul total de 3:04:15.2 ore (8:19.9 minute – contratimp individual; 2:09:23.1 ore – fond; 46:32.2 minute – circuit).
Câştigător în clasamentul general a fost campionul naţional Daniel Crista, de la Steaua Bucureşti (2:59:56.3 ore), urmat de colegul său de echipă, ploieşteanul Valentin Pleşea (format la CS Petrolul – 3:02:29.8 ore), podiumul fiind completat de Ioan Dobrin, de la CS Otopeni (3:02:41.3 ore).
De menţionat că Petrolul l-a mai avut în competiţie la Elite şi pe Călin Mihăilescu, care a avut ghinion la proba de fond, căzând după ce a fost dezechilibrat de roata bicicletei unei concurente. Din fericire, nu a fost vorba despre o accidentare gravă, tânărul ciclist prahovean (fiind tot în primul an la categoria U23) alegându-se decât cu julituri, însă a fost nevoit să abandoneze.
Ar mai fi de precizat că, la amatori, în clasamentul general, Dariela Ionescu (Ploieşti Cycling) a încheiat pe locul al doilea la categoria feminin +36 ani, iar Nicuşor Panaitescu (CS Conpet Ploieşti) s-a situat tot pe a doua poziţie la categorie masculin 40-49 ani, cu menţiunea că a încheiat pe locul 12 în ierarhia open.