Cu stilul de viață în evoluție și ture de noapte târzii, perdelele și draperiile opace contemporane necesită o construcție grea, spre deosebire de dantela bunicii, dar asta nu înseamnă că trebuie să compromiteți calitatea și designul.

Este atât de adevărat că, cu cât îmbătrânim, cu atât timpul trece mai repede. Ni se pare că Crăciunul a fost acum câteva săptămâni, dar iată-ne; a izvorât primăvara și vara merge deja înainte!

În acest moment al anului, perdelele opace sunt un adevărat salvator. În cel de-al doilea război mondial, acesta a fost cu siguranță cazul – au fost folosite pentru a se asigura că clădirile erau invizibile pentru avioanele bombardiere germane.

Cu o altă notă, totuși, există mai multe beneficii și în viața modernă. Dacă vă gândiți să achiziționați perdele noi, v-ați gândit să optați pentru perdele și draperii opace? Iată câteva din beneficiile care vă vor ajuta să luați decizia corectă.

Ce face ca perdelele și umbrele opace să fie diferite de alte draperii?

Funcția principală a perdelelor opace este de a bloca lumina. Sunt fabricate din materiale dense și bine țesute, dar nu sunt neapărat grele. O perdea și draperie opacă blochează 90% din toată lumina în timp ce lucrează pentru a vă izola casa de poluarea fonică și fluctuațiile de temperatură.

Există mai multe beneficii care perdelele și draperiile opace merită investiția și acestea pot deveni o alegere extrem de bună în funcție de nevoile familiilor dvs.

Producția de melatonină

Somnul oferă corpului nostru șansa de a repara fizic și de a consolida informațiile.

Perdelele opace de calitate blochează totul, de la luminile stradale până la lumina soarelui, permițând glandei pineale să producă în mod optim melatonină. Acest lucru este important, deoarece secreția de melatonină ne influențează și reglează ciclul de somn.

Acest lucru este din ce în ce mai important pentru cei care lucrează în schimburi neregulate sau au programe de somn neregulate. Perdelele opace vă pot ajuta să vă ușurați tranziția de la zi la noapte și să vă îmbunătățiți calitatea generală a somnului.

Dacă aveți copii mici care se trezesc în zori, probabil că lunile de vară nu vor ajuta situația când lumina zilei se face în jurul orei 5:00. În mod similar, pentru persoanele cărora le place să facă pui de somn în timpul zilei, este esențial să puteți seta atmosfera potrivită pentru a aduce un somn odihnitor.

Acest lucru se datorează faptului că perdelele opace pot ajuta la menținerea camerei mai întunecată pentru mai mult timp. Chiar și în timpul lunilor de iarnă, acestea pot ajuta la blocarea strălucirii farurilor mașinilor care trec pe stradă, permițându-vă un somn mai odihnitor și liniștit.

Sunetul tăcerii

Perdele opace pot ajuta la reducerea poluării fonice. Acest lucru este deosebit de important în zonele urbane sau în cartierele cu o densitate mare a populației. Perdelele sau umbrele izolante pot duce la un somn liniștit și confortabil.

Acest lucru poate fi din nou util pentru cei care lucrează în ore neobișnuite în care tulburările exterioare ar putea fi o problemă mai frecventă. Nu vor bloca tot zgomotul, dar cu siguranță vor ajuta la reducerea perturbațiilor zgomotoase.

Mediu senin

Dacă sunteți insomniac sau pur și simplu aveți probleme cu somnul, o cameră complet întunecată vă poate ajuta să vă optimizați mediul de vis pentru un somn mai odihnitor. De câte ori ați fost distras de farurile pâlpâitoare sau de lumina ambientală din afara ferestrei? Draperiile opace diminuează aceste distrageri, vă ajută să dormiți mai devreme și vă îmbunătățiți calitatea somnului, astfel încât să vă puteți odihni ușor.

Controlul temperaturii

Draperiile opace de sunt construite cu un material unic care ajută la controlul climatului. Aceste draperii păstrează căldura în zilele mai reci, menținându-vă confortabil și resping căldura în zilele mai calde pentru a ajuta la menținerea camerei răcoroase, proaspete și confortabile.

Știați că o treime din pierderea de energie atunci când vine vorba de generarea și conversarea căldurii are loc prin ferestrele din casa dvs.? De fapt, puteți economisi bani pentru încălzirea și răcirea locuinței dvs., investind în perdele și draperii opace, deoarece acestea fac o treabă excelentă la reducerea pierderilor termice.

Cu o factură de energie redusă și o amprentă de carbon mai mică, veți dormi mai bine, iar Pământul va respira și mai ușor.

Ambianță

Cu toții suntem creaturi ale obișnuinței. Ne jucăm și lucrăm în timpul zilei și dormim noaptea iar aceste obiceiuri ne-au fost forate în conștiința noastră încă de la naștere.

Perdelele opace vă oferă mai mult control asupra mediului în care dormiți. Dacă trebuie să lucrați noaptea și să dormiți în timpul zilei, draperiile opace vă vor ușura mintea și corpul în modul de somn. Acestea vă ajută să vă oferiți întunericul liniștit și liniștea de care aveți nevoie pentru un somn mai confortabil.

De la copilărie până la maturitate, avem nevoie de somn pentru a ne face zilele mai bune. Integrarea draperiilor opace în rutina de noapte vă va ajuta să dormiți mai adânc, mai mult. Deci, spălați-vă pe dinți, închideți perdelele și dormiți mai bine.