V. S.

Un cal a fost lăsat în agonie, să moară, pe un câmp din apropierea comunei prahovene Lipănești, unde a fost găsit de către reprezentanții Asociației Save the Horses. Animalul se afla într-o stare de sănătate precară, iar șansele lui de recuperare erau minime!
Reprezentanții Asociației Save the Horses au fost la fața locului și au încercat din răsputeri să îl salveze, însă, din cauza afecțiunilor de care se pare că suferea și a rănilor provocate, calul a murit înainte de a putea fi ajutat.
Cei de la organizația non-profit care ajută caii aflați în pericol pe teritoriul întregii țări au fost prezenți joi seară la Lipănești și au făcut tot posibilul să îl pună pe picioare și să îl ducă într-o locație unde să poată primi îngrijirile necesare. „Cal căzut în Lipănești, suntem la el, dar e suspect de babesioză, anplasmoză… Starea lui e extrem, extrem de gravă, iar noi ne chinuim acum să îl urcăm în remorcă. (…) Fiecare minut contează, este deja icteric. Șansele sunt foarte mici, într-adevăr, dar trebuie să încercăm tot ce se poate”, a fost mesajul lansat în mediul online de către reprezentanții organizației.
Ulterior, aceștia au venit cu vestea tristă că bietul cal a decedat. Cazul se află în atenția polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor Prahova. Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, se efectuează cercetări în vederea identificării proprietarului.