Petre Apostol

Din această săptămână, la Drobeta Turnu Severin, lotul național de handbal pentru cadeți efectuează un stagiu de pregătire.
Printre cei 18 sportivi convocați de antrenorul Horvath Atilla se regăsește și un reprezentant prahovean, anume Eduard Florin Gheorghe, din Păulești.
În vârstă de 16 ani, tânărul handbalist prahovean este component al Centrului Național Olimpic de Juniori de la București, fiind legitimat la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, unde este pregătit de profesorul Silviu Stănescu.
Eduard Gheorghe este unul dintre jucătorii de bază ai echipei de juniori I de la clubul ploieştean, contribuind la calificarea formaţiei în Grupele Valoare (faza a doua a campionatului, la care s-au calificat cele mai bune 18 echipe din ţară).
Evoluţiile sale bune din campionat (având o medie de cinci goluri marcate pe meci în turul Grupei Valoare 2, CSŞ Ploieşti fiind în lupta pentru calificarea la Turneul Final) l-au recomandat pentru lotul naţional, având acum şansa de a se remarca şi în tricoul Naţionalei României de cadeţi.
La finalul stagiului de pregătire, echipa României va disputa şi două meciuri de verificare în compania Naţionalei Serbiei, în zilele de 28 şi 29 aprilie, partide care se vor desfăşura în Serbia, la Kladovo.