V. Stoica

După masa îmbelșugată de Paște, este numai bună o plimbare printr-un mediu curat, benefic pentru sănătate. Astfel că atât prahovenii, cât și turiștii care se află în județul Prahova în perioada Sărbătorilor Pascale și care vor să se destindă la… adâncime , o pot face vizitând Salina Slănic.
Deși lunea și marțea, Mina Unirea din Salina Slănic este închisă pentru vizitatori, atât a doua zi de Paște – pe 3 mai, cât și marți, pe 4 mai, mina turistică va fi deschisă. Astfel, la ora 09:00 este programat primul transport în subteran, iar ultimul transport în subteran va avea loc la ora 15:30. Din subteran spre suprafață, ultimul transport este programat la ora 16:30. Cu toate că, în mod normal, duminica este zi de vizitare, pe 2 mai, de Paște, Mina Unirea va fi închisă.
Transportul în subteran se face în continuare cu microbuzele, însă, potrivit informațiilor furnizate recent de către Salrom, anul acesta există posibilitatea de a începe lucrările pentru un nou lift destinat vizitatorilor.
Mina Unirea – Salina Slănic Prahova se află la o adâncime de 208 metri, pe o suprafaţă de 53.000 de metri pătrați și a fost deschisă pentru vizitare după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.
Pentru prevenirea oricăror probleme, vizitatorii au obligația respectării indicațiilor personalului de specialitate al salinei, precum și respectarea indicațiilor de pe afişele și indicatoarele montate.