Lista fotbaliștilor născuți / crescuți în județul nostru care bifează statutul de ”prim-divizionar” la fotbal are un … membru nou!
Este vorba despre mijlocașul central născut în anul 2000 Paulian Banu, care a bifat primele sale minute în Liga I, fiind ”jucătorul under de sacrificiu” pentru Astra, în deplasarea de la Mediaș, scor 0-0.
Banu – un obișnuit al echipei ”satelit” din Liga a III-a de la Astra, unde este titular de ani buni, a fost titularizat de Eugen Neagoe , ca al doilea jucător ”under” obigatoriu, conform regulii impuse de către Federația Română de Fotbal, fiind înlocuit cu croatul Dario Canadja după 8 minute de joc, dar, momentul debutului rămâne un reper important în cariera fiecărui jucător. Banu a evoluat vineri seară la Mediaș, apoi, sâmbătă a fost titular și pentru echipa a doua, în victoria cu Sepsi Sf. Gheorghe (foto, în planul secund), scor 2-1, viitorul carierei pentru tânărul jucător ploieștean al Astrei, crescut de aproape un deceniu în ”9 Mai” (a venit în 2013 de la Petrolul 95, în cariera sa evoluând un sezon și în divizia B, sub formă de împrumut, la Metaloglobus București, bifând și prezențe în eșalonul secund) fiind încă ”deschis”. Asta pentru că pentru că jucătorii născuți în anul 2000, cum este și cazul său, sau mai mici de vârstă vor avea statut de ”under”, în Liga I, încă două sezoane, 2021-2022 și 2022-2023, fiind posibil ca, în acest interval, FRF să oblige cluburile să folosească și al doilea ”junior” cel puțin 45 de minute!