Comitetul de Urgenţă al FRFa modificat, ieri, modul în care se va putea ajunge în Liga a III-a, devenind tot mai greu pentru formaţiile de judeţ să ajungă la nivel naţional.
“Având în vedere necesitatea respectării principiului de promovare/retrogradare pentru echipele participante la campionatele naționale Liga a 4-a și Liga a 3-a, situația excepțională încă existentă care a determinat imposibilitatea organizării și desfășurării competițiilor la nivelul AJF/AMFB, inclusiv Liga a 4-a, luând în considerare principiul sustenabilității cluburilor participante în competițiile FRF
Se aprobă modificarea sistemului competitional al Ligii a 3-a, sezonul 2020/2021, astfel cum a fost acesta stabilit prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din 18.08.2020, în sensul modificării sistemului de retrogradare astfel:
• Nicio echipă nu retrogradează direct.
• Echipele clasate pe locurile 9 și 10 din cele 10 serii, precum și echipa de pe locul 8 cel mai slab clasată vor disputa jocuri de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii a 4-a.
• Stabilirea echipei/echipelor cele mai slabe (de ex. Echipa de pe locul 8 sau echipa/echipele de pe locul 9 sau 10, după caz) se va efectua pe baza unui clasament calculat doar prin raportare la rezultatele cu echipele din seria Ligii a 3-a mai bine clasate decât echipa în cauză.
• În situația în care numărul echipelor din Liga a 4-a care se vor regăsi în situația de a disputa baraj de menținere/promovare în Liga a 3-a va fi mai mic de 21, atunci numărul de echipe din Liga a 3-a care participă la baraj se va reduce în mod corespunzător.
Devine astfel foarte dificil ca, în acest an, să avem echipe „de judeţ”, promovate în liga 3, în condiţiile în care emiterea unui nou protocol medical, care să încurajeze echipele de amatori şi AJF-urile, să reia competiţiile, încă întârzie.