Să fie acestea doar vorbe în vânt ale poliţiei rutiere?

 

F. T.

Să fie recomandările de genul „Nu nu vă urcaţi la volan sub infuenţa alcoolului !”, „Conduceţi prudent!”, „Gândiţi-vă, când vă aflaţi la volan, că o persoană dragă vă aşteaptă acasă?”, spuse doar de dragul de a fi spuse? Să fie doar o simplă plimbare survolarea cu elicopterul MAI a zonelor intens circulate – în special Valea Prahovei – la sfârşit de săptămână ? Să fie vorbe în vânt toate acestea şi multe altele, câte mai sunt? Răspunsul în astfel de cazuri este la ei. La cei care se numesc participaníi în trafic.
Ne rezumăm numai la câteva exemple de accidente rutiere care au avut loc pe şoselele din Prahova. În urma unora dintre ele, au fost oameni care au murit. În altele, oameni care au fost asistaţi la faţa locului. Asistaţi la faţa locului, fiindcă numai norocul a făcut să nu se întâmple şi ale grozăvii.
La Ariceştii Rahtivani, sâmbătă, 10 aprilie, a avut loc o tamponare în lanţ, în care au fost implicate nici mai puţin, nici mai multe de cinci autoturisme, în care se aflau 15 persoane. Din fericire – de aceea aminteam despre noroc – niciuna dintre acestea nu a necesitat, după cum se precizează într-un comunicat al pompierilor prahoveni, transportul la spital.
Tot sâmbătă seara, traficul a fost blocat pe strada Ştrandului, la ieşirea din Ploieşti spre Bucov. Potrivit datelor poliţiei, șoferul autoturismului, care a fost găsit răsturnat, consumase alcool. 0, 72 mg- la alcool pur în aerul respirat! Acesta a fost rezultatul testării cu dispozitivul etilotest.
La Floreşti, în ziua de 9 aprilie, alt accident. Una dintre cele două victime a suferit traumatisme craniene. Nu se ştie ce s-a întâmplat mai departe. Şe aminteşte doar despre personal medical de pe ambulanţa SMURD care a acordat primul ajutor la faţa locului.
La Sinaia, în data de 8 aprilie, un autoturism în care se aflau trei ocupanţi – doi adulţi şi un minor în vârstă de 8 ani- a intrat într-un stâlp. Toti au fost asistaţi medical …
La Stoeneşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani a părăsit partea carosabilă, intrând într-un copac. Din nefericire, cadrele medicale ajunse la locului eventimentului rutier au declarat șoferul ca fiind decedat.
Nu mai dăm timpul înapoi. Nu mai amintim şi alte evenimente rutiere. Au mai fost. Au mai fost şi răniţi, transportaţi la spital, în cursul săptămânii trecute. Şi nu numai!
Au mai fost, poate nu vor mai fi. Deşi…
Deşi, ne întrebăm: Să fie doar vorbe în vânt avertismentele poliţiei?
Răspunsul este la cei care se urcă la volan…