V. Stoica

Întrunit ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis ca în alte două localități prahovene să se instituie restricții suplimentare, ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile. Astfel, peste 1290 de locuitori din Secăria și alți aproape 1600 din Vadu Săpat vor fi obligați să rămână în locuințe/gospodării în serile de weekend, după ora 20.00 putând ieși din case doar dacă își completează declarații pe proprie răspundere prin care să motiveze plecarea din gospodărie. De asemenea, toate magazinele se vor închide la ora 18.00, tot pe perioada weekendurilor.
Sub aceleași restricții se află în continuare comunele Olari și Cosminele, precum și orașele Băicoi și Sinaia, unde se mențin măsurile luate în cadrul unor ședințe anterioare ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.
Pentru Secăria și Vadu Săpat, restricțiile de circulație din weekend intră în vigoare de astăzi, 16 aprilie, și se vor menține până ce rata de infectare va scădea sub 3,5 la mia de locuitori.
Pe de altă parte, conform datelor făcute publice ieri de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în județ au mai apărut alte 173 de noi cazuri de infectare cu SARS Cov 2, dintre care nouă – la minori.
Din păcate, a crescut și numărul persoanelor internate pe locurile COVID în unitățile medicale din județul Prahova, ieri fiind raportați 445 de pacienți în cadrul acestor secții special destinate pentru bolnavii infectați cu SARS Cov-2. la Terapie Intensivă, toate cele 28 de locuri destinate pacienților cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.