Ultimele verificări s-au lăsat cu amenzi de 20.000 de lei şi confiscarea a peste 20 de metri cubi de cherestea

F. T.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Prahova, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești au efectuat, marţi şi miercuri, verificări la cinci operatori economici care au ca obiect de activitate depozitarea, comercializarea și prelucrarea materialelor lemnoase.
Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei prahovene, „în urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale ( trei în conformitate cu Legea nr. 171/2010, respectiv lipsa documentelor de proveniență, şi una potrivit HG 2293/2004 – depozitarea rumegușului în condiții necorespunzătoare). Valorea totală a amenzilor a depăşit suma de 20. 000 de lei.
Totodată, a fost dispusă și confiscarea cantitații de 1,2 metri cubi lemn foc și a 22 de metri cubi de cherestea”.
Tot reprezentanţíi IPJ Prahova mai menţionează faptul că oamenii legii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, vor verifica, în continuare, legalitatea operațiunilor desfășurate cu material lemnos, pentru protejarea fondului forestier și prevenirea și combaterilor ilegalităţilor la regimul silvic.
Reamintim că o acţiune similară a avut loc în data de 8 Martie a.c, la Mizil, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 15.000 de lei. Totodată, a fost dispusă şi confiscarea a 124 de metri cubi de cherestea, în valoare de 105.000 de lei.