F. T.

În urma protestelor care au avut loc luni seara, la Ploieşti, împotriva măsurilor impuse pentru răspândirea virusului Sars-Cov-2, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova au precizat, ieri, că au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea nr. 61/1991.
Una dintre ele a fost în sumă de 200 de lei – pentru gesturi obscene, iar cealaltă a constat într-un avertisment scris – pentru consum de alcool.
Totodată, ieri dimineaţă, într-un comunicat de presă al jandarmeriei prahovene se mai amintea faptul că „se vor efectua în continuare verificări şi se vor analiza imaginile (…), iar acolo unde se vor constata încălcări ale legislaţiei, vom lua măsurile care se impun”.
Reamintim că, în noaptea de duminică spre luni, între orele 2.00 şi 4.00, mai multe persosne au protestat în Ploieşti, împotriva restricţiilor impuse pentru împiedicare răspândirii Sars-Cov-2, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie.
În timpul protestului, jandarmii au asigurat măsurile de ordine, îndemnând – conform unui alt comunicat al instituţiei, primit luni dimineaţă – „să fie respectate prevederile legale în vigoare, respectiv cele de distanţare fizică şi portul măştii de protecţie în contextul epidemiologic actual”.
Un protest similar s-a desfăşurat şi luni seara în faţa Palatului Administrativ şi a Primăriei Municipiului Ploieşti, concomitent cu manifestările organizate în alte mari oraşe din ţară.