Fost campion cu CSU Asesoft Ploiești, Cătălin Burlacu și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Federației Române de Baschet. El ar fi fost susținut să facă acest pas de către Carmen Tocală, fostul președinte al Federației Române de Baschet și actualul vicepreședinte al FIBA Europe. Anunțul a fost realizat luni seară de fostul internațional prin intermediul paginii sale de Facebook: „Bună seara lumii baschetului din România! Țin să vă anunț că astăzi mi-am depus candidatura în vederea alegerilor Președintelui Federației Române de Baschet, alegeri care se vor ține în data de 15 aprilie. Am luat această decizie ținând cont de următoarele:
1. De faptul că acum este momentul ca baschetul românesc să ia o turnură prin care să ieșim în evidență în Europa, iar acesta se poate face datorită oamenilor cu experiență efectivă în baschet.
2. De faptul că eu consider că membrii afiliați cu „drept de vot” au cea mai mare nevoie de diversitate în opțiunea votului și nu este firesc ca aceștia să tindă către un vot indecis.
3. Am convingerea că alături de o echipă serioasă și metodică putem atrage fonduri europene, fonduri private, fonduri sociale, pentru întreg baschetul românesc. Pentru dezvoltare durabilă.”
Ca jucător, Cătălin Burlacu a evoluat la West Petrom Arad, SCM U Craiova și CSU Asesoft Ploiești, în România, la Avellino (Italia), la Kalev Cramo (Estonia) și la Brandt Hagen (Germania). Fostul component al naționalei României are în palmeres 9 titluri de campion (2004, 2005, 2006, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), 4 Cupe ale României (2004, 2005, 2006, 2009) şi trofeul FIBA Europe Cup în 2005. Burlacu a început stagiunea în curs pe postul de antrenor principal al lui CSA Steaua, dar s-a despărțit de gruparea militară după doar patru etape.
Pe lângă Cătălin Burlacu și-au mai anunțat, până acum, candidatura la şefia forului naţional Ștefan Săndulache, Virgil Stănescu și Adrian Voinescu, dar şi fostul manager de la CSU Asesoft, Alexandru Iacobescu, care s-a arătat interesat să intre în această luptă pentru conducerea Federaţiei Române de Baschet.