Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader și-a arătat indignarea față de promovarea de către parlamentarii partidelor de la Putere a unui proiect prin care se dă liber vânzării terenurilor agricole către persoane fizice și persoane juridice străine, fără niciun fel de opreliști: “În timp ce Franța și Germania pun preț pe domeniile lor agricole și au grijă de proprietatea cetățenilor și a firmelor naționale, PNL, USR-Plus și UDMR continuă să vină cu propuneri de legi împotriva economiei României! Un nou jaf național! Acum a venit rândul agriculturii românești. În Senat, parlamentarii Puterii au promovat un proiect de lege prin care se propune eliminarea condițiilor puse la cumpărare pentru persoane fizice sau juridice, în special străini”, afirmă deputatul social-democrat.
Mai mult decât atât, Bogdan Toader le reproșează parlamentarilor PNL, USR-Plus și UDMR că vor să distrugă agricultura României: “Printre semnatari se află inclusiv ministrul Agriculturii, Adrian Oros! Ce vor să elimine din legislația în vigoare care reglementează vânzarea terenurilor agricole? Printre altele, și condițiile impuse cumpărătorilor de a avea reședința/ sediul social pe teritoriul României! Este clar! Coaliția Distrugerii Naționale vrea să pună la pământ și agricultura României. Să ne vândă pe bucăți, pas cu pas! Este unul dintre motivele pentru care PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care va intra mâine (n.n. – astăzi) la vot, în Parlament!”, a mai precizat Toader.
Astăzi, în Parlamentul României este vot pe moțiunea simplă împotriva lui Adrian Oros, în care social-democrații îl acuză pe ministrul Agriculturii că nu a făcut nimic pentru a le veni în ajutor fermierilor români: “Iată că după 17 luni de guvernare, nu aţi învăţat nimic, domnule Oros! Agricultura românească condusă de dumneavoastră traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetenţa, amatorismul şi mitomania de care daţi dovadă. Cu alte cuvinte, este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian Oros! Şi nu o spunem noi, ci o spun în cor fermierii români”, au precizat social-democraţii în moţiune.