Violeta Stoica

Hotărârea 14/2021 a Consiliului Județean Prahova, adoptată la finalul lunii ianuarie a acestui an în urma votului consilierilor județeni ai partidelor de la Putere, prin care s-a decis o a doua variantă de reducere a posturilor și, implicit, de modificare a organigramei, a fost suspendată, miercuri, 24 februarie, de magistrații de la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Prahova.

Este a treia lovitură primită de conducerea actuală a Consiliului Județean Prahova, respectiv de inițiatorul proiectelor de restructurare – Iulian Dumitrescu, după ce instanțele de judecată le-au dat câștig de cauză angajaților care au solicitat suspendarea primei hotărâri de reorganizare a CJ (din noiembrie 2020), dar și salariaților de la Direcția Județeană de Pază, cărora magistrații le-au admis cererea de suspendare a hotărârii de desființare a instituției.

Soluția de astăzi a judecătorilor de la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Prahova: „Admite în parte cererea de suspendare. Suspendă executarea hotărârii nr. 14/27.01.2021, emisă de Consiliul Judeţean Prahova, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pe pârâţi, în solidar, la plata către fiecare reclamant a câte 10 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 24.02.2021. Document: Hotărâre 170/2021 24.02.2021”.