Ieri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a intrat în direct la Antena 3 unde a lămurit problema mărțișoarelor și a florilor în școli, cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie.
Întrebat dacă mărțișoarele și florile se încadrează în categoria ”obiecte personale”, având în vedere că ordinul comun spune clar că, în școli, este interzis schimbul de obiecte personale, ministrul Educației a precizat că ”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.
”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal.
Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a declarat ministrul Educației la Antena 3. Cu alte cuvinte, elevii au voie să ofere flori și mărțișoare cadrelor didactice. ”Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat ministrul.