Instituţia a scos la concurs 1283 de locuri pentru cei care doresc să activeze în structurile MAI

F.T.

Începând de luni, 15 februarie a.c., vor începe înscrierile pentru concursurile de admitere a celor care doresc să activeze în cadrul Poliţiei Române. Depunerea dosarelor are ca termen limită data de 10 martie.
Pentru această sesiune, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina a scos la concurs 1.283 de locuri, iar la instituţia cu acelaşi profil din Cluj – Napoca, „Septimiu Mureşan”, 200 de locuri.
Potrivit unui comunicat de presă al MAI, în perioada 18- 24 martie a.c. este programată susţinerea probei de evaluare a performanţelor fizice. Evaluarea cunoştinţelor a fost programată pentru data de 27 martie 2021. Examinarea medicală a candidaților rămași în concurs se va realiza după parcurgerea acestor două etape.
În comunicatul MAI se mai precizează: „Toți cei interesați își pot depune dosarul de recrutare la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia. În acest an, candidații vor fi repartizați pentru evaluarea performanței fizice pe centre zonale, în funcție de domiciliu, indiferent de opțiune, astfel: Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea; Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Prahova, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Vrancea; Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu”.
Detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat, actele necesare la înscriere și probele de concurs se regăsesc pe site-ul: https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-februarie-martie-2021.