“La data de 20 februarie, în jurul orei 19:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost agresat de o persoană cunoscută în timp se afla pe o stradă din Ploiești.
La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care a acordat îngrijiri medicale vicimei. Aceasta a fost transportată la spital, fără a rămâne internată. Victima și-a rezervat dreptul de a depune plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, nedorind să formuleze plângere la acel momentul intervenției polițiștilor – acesta este comunicatul polițiștilor ploieșteni, fără prea multe ”amănunte” despre acest eveniment care ”trădează” o anumită stare de nesiguranță pe străzile ”marelui municipiu” Ploiești.
Numai că, victima este nimeni alta decât un jucător al Petrolului, Mihai Constantinescu, culmea, fotbalist care ar putea face parte din lotul României Under 19.
Constantinescu, împreună cu doi colegi de echipă (Mario Bratu și Licsandru) se afla în apropierea unui supermarket de pe strada ”Mărășești”, acesta primind câțiva pumni, din partea unui băiat, aflat într-un grup de adolescenți, cam de aceeași vârstă 16-19 ani, nefiind pentru prima dată când în zona respectivă unt răfuieli în plină stradă între găști de tineri! Constantinescu susține că ”a picat nevinovat” în acest conflict spontan, colegii săi neintervenind, astfel că, ”spiritele” nu s-au inflamat mai rău, iar bătaia nu s-a generalizat, imediat sunându-se la 112 pentru intervenția forțelor de ordine. Cum în zonă sunt și ceva camera de luat vederi, poate că ”gașca” de huligani va fi ”spartă” de către polițiști, din păcate, fotbalistul ploieștean ajungând direct la spital, unde a necesitat îngrijiri, rana provocată fiindu-i cusută cu 4 puncte de sutură, Constantinescu urmând să primească și un certificat medico-legal, pentru a însoți o eventuală plângere împotriva agresorului!

Jucătorul Petrolului are doi colegi martori

”L-au atacat în spate la Profi, acolo în cartier, 10-12 inși. L-au luat pe nepregătite. I-au spart arcada. Nu i-au luat nimic din buzunar, cel puțin așa zice copilul.
Am înțeles că Poliția a reținut doi inși. Erau camere de luat vederi pe acolo. Bine că nu a fost mai grav, eu m-am gândit la ce e mai rău. I-au dat niște palme, după care a venit unul din spate și i-a dat un pumn și i-a spart arcada.
Am toate documentele. Copilul nu-i cunoaște, nu i-a mai văzut niciodată. Am înțeles că erau tineri, dar erau 10-12, era grup organizat. Să nu fie puși de cineva. Ceilalți colegi care erau cu el nu au luat bătaie deloc, numai el a luat. Ei au fugit. Acum se fac cercetări. Ori au fost trimiși de cineva, nu știu ce să zic. Bine că nu s-a întâmplat ceva mai grav. A fost un grup organizat. A fost treabă de jumătate de oră”, a spus, pentru ziare.com, Gabriel Constantinescu, tatăl jucătorului.
Alte “surse” spun că tot conflictul a pornit dintr-o sală de jocuri, situată în cartierul “9 Mai”, iar agresorul ar fi un fost coleg de-al jucătorului petrolist, nu un “necunoscut”. Ce legătură era între fotbalist, agresor şi sala de jocuri, nu ştim, rămâne de văzut dacă se va afla şi, dacă se va “lămuri” situaţia printr-o reclamaţie la Poliţie.