George Marin

V-ați obișnuit ca, la orice nouă prezență în echipa petrolistă, jucătorul respectiv să fie subiectul „radiografiei” noastre. Cum, la meciul de marți, au fost două nume noi – Lică și Moise – l-am ales pe cel de-al doilea pentru că trebuia să atacăm, nu să ne apărăm.
Surpriza lui Viorel Moldovan a fost chiar așezarea inițială a echipei. Am văzut Petrolul ca pe vremea fraților Dridea, în formula de atunci 1-4-2-4, cea cu Iuhas – Dragomir în linia de mijloc și cu Moldoveanu, Badea, Mircea Dridea și Virgil Dridea în atac. Și, dacă tot am pomenit, cei din spate erau Mihai Ionescu – Pahonțu, Boc, Florea și Mocanu. Acum, cei din față erau Mihai Constantinescu, Buhăescu, Moise și Vajushi. În acest cvartet, susținut din spate de Roigé și acoperit de Lax, Moise era chemat să vină cu experiența și cu explozia lui ”astristă”, acumulată în prima ligă.
Pe scurt, Moise a avut o partidă bună, putem spune îngăduitor, dacă ar fi să luăm în considerație doar pura prestație a lui. Oricine ar fi putut remarca experiența superioară, de prima ligă, experiență de joc zugrăvită cel mai bine la faza din minutul 50, când a știut să preia și să obțină o lovitură liberă într-o fază care părea neutră, el fiind ușor izolat cam la 32-33 de metri de poarta adversă. Tot el a executat lovitura liberă, respinsă greu de portarul Gavrilaș, fostul său coleg de la Astra, cu ceva vreme în urmă. Dacă este să luăm în analiză și întreg ansamblul în care a fost angrenat, Moise a dovedit că meciurile de pregătire susținute de „team”-ul petrolist în această perioadă de pregătire nu au adus acele dorite „suduri” între echipieri. Au fost câteva situații în care Moise nu s-a înțeles cu Buhăescu decât în cazul schimbului de locuri dreapta-stânga. Cât privește colaborarea cu balonul între cei doi, sincopele nu au lipsit. Moise a alergat mult încercând să acopere o suprafață mare de teren, chiar și în condițiile în care el nu era chemat să se retragă, în momentele de defensivă el rămânând, alături de Buhăescu, în acel „2” avansat din compacta așezare 1-4-4-2 comandată de Viorel Moldovan pentru această situație de joc. Nu se poate spune că Moise nu a vrut. Dar, reușitele sale nu au fost pe măsura dorinței, cu toate că devierea subtilă pentru pătrunderea lui Buhăescu, cea victorioasă, nu poate fi trecută cu vederea. Totuși, el a fost schimbat. Ce poate să însemne înlocuirea lui? Să îi fi fost desemnată o poziție care nu i-a convenit? Ori să fi fost schimbat în minutul 66 pentru că evoluția sa nu i-o fi plăcut lui Viorel Moldovan? Hm, se prea poate și una și alta și starea de fapt cam într-acolo bate. Deși, prin introducerea lui Pană în locul lui Moise, credem că antrenorul „lupilor” a dorit, mai degrabă, să securizeze fragilul 1-0 din acel moment, judecând după poziția mai retrasă a lui Pană față de aceea pe care a ținut-o, în marea majoritate a timpului petrecut pe teren, ploieșteanul venit de la Astra.
Așadar, socotind după numărul de baloane jucate, Moise a fost mai activ decât mulți alți petroliști în poziția lui, în celelalte jocuri disputate de echipă. Ca eficiență, da, a fost bine, când ne gândim că a ieșit golul victoriei din pasa lui. Dar, oare putem câștiga toate meciurile, de acum înainte, cu 1-0 din pasa lui Moise? Greu de crezut și infinit mai greu de realizat! De aceea se impune ca „altoiul să prindă” rapid, nu numai pentru realizările sale personale, ci și pentru realizările echipei în ansamblu.
Cifrele:
R I R II Total
Mingi jucate 21 11 32
Pase scurte (înainte, lateral, înapoi) 7 (3, 2, 2) 2 (2, 0, 0) 9 (5, 2, 2)
Pase medii (înainte, lateral, înapoi) 5 (2, 2, 1) 2 (2, 0, 0) 7 (4, 2, 1)
Pase lungi 0 0 0
Pase greșite 0 2 2
Mingi pierdute 2 1 3
Mingi disputate dar nejucate 3 3 6
Pătrunderi 0 0 0
Recuperări 1 0 1
Intercepții 0 0 0
Driblinguri efectuate / suferite 2 / 0 1 / 0 3 / 0
Faulturi efectuate / suferite 2 / 1 0 / 1 2 / 2
Șuturi la poartă (cu capul) / cadrate 3 (1) / 0 2 (0) / 1 5 (1) / 1