V. Stoica

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova probabil sperau ca în această săptămână, mai precis pe 25 februarie, să aibă deja pe masă ofertele instituțiilor bancare pentru contractarea împrumutului de 165 de milioane de lei, aprobat de consilierii județeni majoritari, în ședința de la finalul lunii ianuarie.
Însă, la solicitarea băncilor, s-a decis decalarea termenelor de solicitare a clarificărilor, dar și a depunerii și deschiderii ofertelor. Inițial, de la data publicării anunțului de achiziție și până la depunerea ofertelor, instituțiile bancare ar fi avut la dispoziție doar două săptămâni pentru întocmirea dosarelor de achiziție. Un termen extrem de scurt, discutabil, care a fost în cele din urmă prelungit.
Astfel, noul termen pentru solicitarea clarificărilor privind contractul de împrumut este 18 martie, iar termenul pentru primirea și deschiderea ofertelor a fost amânat pentru data de 26 martie.
Reamintim că aleșii județeni care formează majoritatea în Consiliul Județean Prahova au aprobat pe 27 ianuarie contractarea unui credit intern în valoare de 165 de milioane de lei, pentru asigurarea finanțării unor obiective de investiții de interes județean, împrumut care ar urma să fie rambursat din bugetul județului Prahova. Valoarea estimată a contractului de finanțare, adică a serviciilor de acordare a acestui credit, este de circa 37,7 milioane de lei.