Cazul băiețelului de nici 10 ani care a murit, marți, la Școala Sf. Vineri din Ploiești, după ce i s-a făcut rău, reprezintă, cu adevărat, o mare dramă! Pentru familie, pentru colegi, trauma acestei pierderi fiind greu sau imposibil de uitat, dar și pentru toți cei care, pentru o secundă, fără să cunoască acest copil, au spus, în gândul lor… ”Dumnezeu să-l ierte”! Cunoscându-l sau nu…
Din păcate, în acest caz tragic, al unui copil căruia i s-a făcut rău, și care, apoi, a decedat, a fost ”introdus” și fotbalul, înaintându-se ideea că micuţul trecut în neființă făcea fotbal de performanță și ar trebui mult mai multă atenție cu privire la examenele medicale pentru fotbaliști etc!
O mizerie, care nu are ce căuta în această speță, lansată de ”oameni fără Dumnezeu”, cum se spune, realitatea cu privire la acest caz fiind următoarea: acum mai bine de doi ani, pe când nu avea nici măcar 8 ani, copilul a venit, vara, în vacanță, însoțit de câțiva prieteni, la o școală de fotbal din Ploiești – căreia o să-i dăm numele, mai ales că este una dintre cele mai ”serioase”, la propriu – Viking!
Fiind vorba despre un copil nou pentru echipă, venit pentru recreere, nu pentru performanță, începător, după câteva antrenamente (trei săptămâni), i s-a solicitat un aviz medical, necesar legitimării, dacă părinții doreau acest lucru! Părinții au mers, la îndemnul antrenorului, să obțină acest aviz și doctorul (n.r. chiar Laurențiu Bulata, se pare) le-a spus, după un consult, că ar exista ceva probleme cu ritmul cardiac și nu poate da acel aviz! Așa au aflat părinții, care trec acum printr-o mare suferință, că există aceste probleme cardiace, care au dus, până la urmă, la tragicul deces, după mai bine de doi ani! Copilul nu a mai venit, de atunci, la antrenament, a anunțat că nu poate obține acest aviz, nu a fost legitimat niciodată în scriptele AJF Prahova, nu a participat la niciun meci, într-o competiție! Repet, acum mai bine de doi ani! Așadar, departe de ”ideea” că ar face fotbal de performanță, că ar fi primit vize medicale ”pe blat” etc! Iar antrenorul care l-a văzut de 3-4 ori, Ionuț Neagu, este cel care a contribuit, indirect, la acel moment, la descoperirea problemei care a dus la nefericitul eveniment produs la Școala Sf. Vineri!
De ce această mizerie? De ce acuzații fără vreun rost? De ce această încercare de a se profita de un subiect sensibil la acest moment ducându-se problema într-o zonă în care există alte interese? Nu uitați: a murit un copil! Nu din cauza fotbalului!