V.Stoica

Sâmbătă, la prânz, pârtiile din Sinaia, în special cele de la Cota 2000, au fost luate cu asalt de schiori, mulți dintre aceștia relaxându-se după ce au petrecut orele de rigoare în traficul de pe DN1! Sâmbătă a fost o vreme superbă la Sinaia, la Cota 2000, iar plafonul de nori s-a transformat într-o adevărată mare la altitudine, doar crestele munților fiind vizibile, de la 2000 de metri.
Duminică, deși soarele a lăsat locul ninsorii, schiorii s-au înghesuit în continuare la cozile de la instalațiile de transport pe cablu care asigură legătura cu pârtiile domeniului schiabil al stațiunii Sinaia.
În weekend au fost amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Dorului 1, Varianta și Drumul de Vară, în timp ce Pârtia Nouă nu a fost deschisă, din cauza stratului insuficient de zăpadă care nu a permis amenajarea sa.
Pe de altă parte, turiștii iubitori ai sporturilor de iarnă au fost avertizați de către salvamontiștii din Sinaia că se menține un risc însemnat de producere a avalanșelor pe zonele de schi, în afara pârtiilor amenajate (Off-piste), respectiv în zonele Peleș, Pelișor, Zade, Carp, Târle și Papagal.