SCM Gloria Buzău – Activ Prahova Ploieşti, astăzi, ora 10:30

Petre Apostol

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti are programat, astăzi, meciul din etapa a opta din Liga Florilor, rundă care se desfăşoară sub formă de turneu, în Sala Polivalentă din Bucureşti. Echipa antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu va avea o misiune aproape imposibilă în meciul de astăzi, urmând să se confrunte cu o formaţie pretendentă la cupe europene, SCM Gloria Buzău.
Gruparea antrenată de Ovidiu Mihăilă ocupă locul al cincilea în clasament, cu 12 puncte, înregistrând patru victorii şi două înfrângeri. În plus, în runda anterioară, echipa din Buzău a fost foarte aproape de a învinge pe una dintre reprezentantele României în Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea, echipă pe care o conducea la pauză, scor 11-9, dar a cedat, în final, cu scorul de 19-21.
De menţionat că în lotul echipei buzoiene se regăseşte o jucătoare care a evoluat la Ploieşti, pe vremea când CSM avea o formaţie în primul eşalon, anume Alexandra Subţirică (Iovănescu), sportivă de lot naţional.
Activ Prahova Ploieşti, echipă a clubului sportiv al Consiliului Judeţean, este nou-promovată în prima ligă a ţării, iar în prezent ocupă locul 14, cu trei puncte acumulate, după ce victoria cu Crişul Chişineu-Criş a fost anulată, ca urmare a retragerii respectivei formaţii din campionat.
Echipa ploieşteană, care se bazează pe acelaşi lot format în divizia a doua, anul trecut, a suferit, de asemenea, o înfrângere în etapa trecută, chiar cu una dintre formaţiile nou-promovate, care se luptă pentru menţinerea în prima ligă în acest sezon, CS Dacia Mioveni 2012, scor 17-21 (10-12).
Ar mai fi de adăugat faptul că s-au stabilit locurile şi datele de disputare pentru următoarele trei etape, tot sub formă de turneu. Astfel, etapa a noua va avea loc săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, tot în Sala Polivalentă din Bucureşti, Activ Prahova Ploieşti urmând să se confrunte cu SCM Râmnicu Vâlcea, pe 2 februarie, de la ora 13:15.
Apoi, etapa a zecea este programată în zilele de 17 şi 18 februarie, la Sepsi Arena, din Sfântu Gheorghe. În runda respectivă, echipa ploieşteană va avea un meci deosebit de important pentru şansele sale de a se menţine în prima ligă, urmând să întâlnească formaţia CSM Galaţi, partidă programată pe 18 februarie, de la ora 10:30.
Liga Florilor va reveni în Sala Polivalentă din Bucureşti, în etapa a 11-a, programată în zilele de 23 şi 24 februarie, Activ urmând să evolueze în a doua zi a turneului, de la ora 13:00, în compania uneia dintre echipele de tradiţie din campionat – HC Zalău.