V. Stoica

Primăria Azuga pregătește o nouă etapă de modernizare a străzilor din oraș, lansând, la finalul anului 2020, procedura de achiziție pentru încheierea unui contract de servicii de proiectare și execuție lucrări.
Străzile care vor fi modernizate într-o nouă etapă de lucrări au o lungime totală de aproape trei kilometri, urmând să intre în lucru, în cursul acestui an, după finalizarea procedurii de achiziție, strada Prahovei și racordările cu strada Victoriei, aleile de acces pe strada Victoriei, aleea de acces pe strada Prahovei, strada Amurgului. Suprafața totală a străzilor ce vor intra în etapa a doua de modernizare este de 27.465 de metri pătrați.
Îmbunătățirea infrastructurii rutiere locale este o necesitate la Azuga, pentru că unele dintre străzile din oraș nu au mai fost modernizate până la începerea proiectelor ce au fost demarate în perioada 2016-2020.
Se are în vedere execuția unui sistem rutier nou, format din 5 cm strat de legătură și 4 cm de strat de uzură, iar operațiunile premergătoare aşternerii acestor straturi sunt diferite pe fiecare stradă, în funcție de starea de degradare existentă. În proiect intră și realizarea de trotuare, încadrate de borduri din beton, precum și sisteme noi de colectare și evacuare a apelor pluviale.
Valoarea totală estimată a lucrărilor este de circa 5,5 milioane de lei.