Golgheterul „lupilor” din ultimele sezoane, Sergiu Arnăutu, va îmbraca, din nou, tricoul formației petroliste! Impresariat de Bogdan Apostu – omul aflat în ”umbra” celor de la UTA (cu care Petrolul a pierdut lupta la promovare, sezonul trecut), atacantul central a semnat un nou acord cu FC Petrolul Ploiești, valabil până la finalul actualului campionat, cu clauză de prelungire în situația promovării. În acestă ediție de campionat, Sergiu Arnătutu a evoluat pentru Concordia Chiajna, unde a plecat liber de contract, în vară, bifând 15 apariții și patru goluri marcate, dar parcursul mult sub așteptări al ilfovenilor i-a adus acestuia, din nou, postura de fotbalist ”liber”.
Ajuns la vârsta de 30 de ani, Arnăutu (1.87 metri) este, practic, un produs al Petrolului, debutând pentru formația „galben-albastră” în 2008, atunci când a bifat 16 apariții în eșalonul secund. A trecut, apoi, la Chimia Brazi, iar în 2012 s-a transferat, în primul eșalon, la CS Turnu Severin. Au urmat CS Mioveni, CSM Rm. Vâlcea, Juventus București, FC Tiraspol, FCM Baia Mare și Luceafărul Oradea, pentru ca, în vara lui 2017, Arnăutu să se întoarcă la Petrolul, fiind, în următoarele trei stagiuni, principalul marcator al echipei: 22 goluri în sezonul 2017-2018 (Liga 3), 15 goluri în campionatul 2018-2019 și 10 goluri în stagiunea 2019-2020.

Fundaş de la contracandidată

FC Petrolul Ploiești a mutat și în compartimentul defensiv, ajungând la un acord, pentru următorul sezon și jumătate, cu fundașul central Viorel Lică.
În vârstă de 25 de ani, Lică (1.91 m) a evoluat în ultimele două stagiuni la Farul Constanța, formație pentru care a bifat 33 de prezențe și cinci goluri marcate. Anterior, masivul apărător jucase pentru Dinamo II București, Oțelul Galați și Sportul Snagov.
Remarcat la Farul, mai ales, Lică ”pune presiune” pe compartiemntul defensiv, unde doar unul dintre Huja şi Manolache mai poate spera la titularizare constant, ultimul fiind, se pare, chiar pe o listă a posibilelor ”despărțiri” în această iarnă.