La sediul Federației Române de Fotbal s-a desfășurat, ieri, tragerea la sorți a partidelor contând pentru optimile de finală ale Cupei României. FC Petrolul Ploiești va evolua, în această fază a competiției, pe teren propriu, urmând să întâlnească prim-divizionara Politehnica Iași.
După ce a trecut de o echipă de eșalonul trei, Ceahlăul Piatra Neamț, în ”șaisprezecimi”, Petrolul va da piept acum cu o formație de prim-eșalon pentru un loc în etapa următoare a Cupei României ”sferturile de finală. Sorții au scos în calea „lupilor” pe Politehnica Iași. Semifinalistă în ediția trecută a competiției, formația moldoveană a acces, de această dată, în optimi, după ce, în turul precedent, a trecut de campioana en-titre, CFR Cluj.
Partida dintre FC Petrolul Ploiești și Politehnica Iași se va juca în intervalul 09-11 februarie, pe „Ilie Oană”, în funcție de programul ce va fi stabilit de către televiziuni.

Moldovan e optimist

Tehnicianul „galben-albaștrilor” – Viorel Moldovan – a comentat tragerea la sorți de ieri, spunând că este încrezător în șansele pe care echipa sa le are pentru a se califica în sferturile de finală. „Nu aveam preferințe înainte de tragerea la sorți! Nu luasem în calcul pe nimeni, în mod special, pentru că obiectivul nostru este acela de a merge cât mai departe. Vom întâlni o formație din primul eșalon, o echipă valoroasă, dar sunt convins că avem potențialul și capacitatea necesare pentru a câștiga această confruntare”, a afirmat Viorel Moldovan.
„Este bine că jucăm acasă și, în același timp, cred că va fi și prilejul potrivit pentru a vedea unde ne aflăm în acest moment. Vom avea timp, apoi, să pregătim și debutul în campionat, accederea în play-off fiind, evident, prioritatea noastră. Dar asta nu înseamnă că vom neglija Cupa României, o competiție pe care o respectăm și în care ne dorim să avem un parcurs cât mai lung”, a adăugat antrenorul găzarilor.
Iată tabloul complet al întrecerii, rezultat în urma tragerii la sorți:
• Universitatea Cluj – UTA Arad
• Viitorul Pandurii – Gaz Metan Mediaș
• Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele
• ASU Politehnica Timișoara – Astra
• FC Petrolul Ploiești – CSM Politehnica Iași
• AFC Farul Constanța – Chindia Târgoviște
• Dinamo – FCSB
• FC Botoșani – Universitatea Craiova