În perioada 5-11 ianuarie, “centralii” și “asistenții” de Liga 1, dar și un grup de arbitri din eșalonul secund, au susținut testele fizice pentru reluarea campionatului.
Pentru a se evita aglomerarea și deplasările pe distanțe lungi, arbitrii au avut posibilitatea de a realiza aceste teste în cinci centre: București, Cluj-Napoca, Craiova, Piatra-Neamț și Oradea, județul nostru fiind ”arondat” Capitalei!
Din păcate, după ce a debutat la cel mai înalt nivel și a ”prins” câteva meciuri de Liga I, în care s-a descurcat chiar bine spre foarte bine, centralul ploieștean Andrei Moroiță a fost ”stopat” din ascensiunea spre lotul de prim eșalon de greșeala făcută la un meci din Liga a II-a, Oltul Slatina – Turris, fiind, deocamdată, sărit” din efectivul cavalerilor fluierului care au efectuat această testare, el urmând să facă parte în continuare dintre arbitrii din lotul B, de eșalon secund. Nu a fost ”prins în calcule” de către CCA, pentru promovare, nici câmpineanul Mihai Amorăriței, care ar fi putut… emite pretenții la Liga I și el.
A rămas, în schimb, la nivelul Ligii I, din județul nostru, asistentul Valentin Dumitru, care, deși nu a avut nici el prea multe delegări în prima parte a sezonului, poate fi considerat unul dintre arbitrii ”de bază” în lotul lui Vasaras.
La începutul acestei săptămâni a avut loc și un curs online cu toți arbitrii din lotul de Liga 1. Acesta s-a desfășurat pe o nouă platforma video, pusă la dispoziția arbitrilor de FRF, astfel încât aceştia au putut fi și testați. Fiecare a avut posibilitatea de a urmări individual fazele de joc și de a își exprima părerea referitor la ce decizie trebuia luată, președintele CCA, Kyros Vassaras, fiind pe post de ”profesor”.