Petre Apostol

Echipa de handbal masculin CSM Ploieşti participă, de astăzi până duminică, la al doilea turneu din Seria A a Diviziei A, practic a doua parte a turului din faza preliminară. Turneul se desfăşoară în Sala „Mihai Viteazul” din Turda, fiind programate patru etape.
După primul turneu, CSM Ploieşti ocupă locul al treilea în clasament, cu şase puncte, obţinând două victorii şi suferind o înfrângere.
Spre deosebire de primul turneu, disputat în urmă cu două luni (!), echipa ploieşteană a suferit multe schimbări, inclusiv de antrenor, post pe care în momentul de faţă… nu îl ocupă nimeni! Antrenorului Silviu Stănescu nu i s-a mai prelungit contractul, echipa pregătindu-se, în această perioadă, cu antrenorul Leonard Cristescu, care, însă, nu se află în stafful care s-a deplasat la Turda.
În plus, în lot au survenit schimbări, renunţându-se la unii jucători, aducând, totuşi, câţiva sportivi, în principal de la CS Brazi, trei fiind împrumutaţi. Astfel, lotul echipei ploieştene de la turneul din Ardeal este format din 13 sportivi (şase fiind încă juniori): Răzvan Dumitru, Flaviu Mereu, Adrian Tănăsescu, Ovidiu Niculescu, Răzvan Iacob, Alexandru Ghiţă, Mihai Dragomir, Alexandru Ilie, Mihail Ion, Patrick Albu, Valentin Dincă, Alexandru Grigore, Alexandru Niţă.
La turneul de la Turda, CSM Ploieşti va deschide competiţia, astăzi, de la ora 10:00, primind replica formaţiei CSU Piteşti, ocupanta poziţiei secunde în clasament, care a câştigat toate cele trei partide disputate până acum. Urmează, mâine, de la ora 18:00, confruntarea cu CSU Târgovişte, după care, sâmbătă, de la ora 15:20, ploieştenii se vor duela cu CNE Sighişoare, echipe care au pierdut toate cele trei partide disputate la primul turneu.
În ultima zi a turneului, duminică, CSM Ploieşti va evolua în ultimul meci, programat la ora 18:00, în compania formaţiei de pe locul al patrulea, CS Politehnica Iaşi, care are acelaşi număr de puncte cu gruparea prahoveană.