V.Stoica

Așa cum era de așteptat, zeci de candidați s-au înscris la concursul organizat și la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, pentru încadrare din sursă externă a viitorilor membri ai Protecției Animalelor.
Astfel, conform datelor făcute publice de IPJ Prahova, opt candidați s-au înscris la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant de ofițer de poliție și alți 55 pentru trei posturi de agent de poliție la Biroul pentru Protecția Animalelor, prin încadrare directă, din sursă externă.
Doar unul dintre cei opt candidați a fost validat pentru postul de ofițer, iar restul au fost invalidați din diferite motive, printre care s-a regăsit și “comportamentul necorespunzător principiilor care guvernează activitatea de polițist”.
Numai 32 dintre cei 55 de candidați pentru ocuparea celor trei posturi de agenți de poliție scoase la concurs au fost validați, doi dintre candidați având dosarul aproape inexistent, fiind invalidați pentru că le lipseau CV-ul, diplomele de studii, actul de identitate, certificatul de naștere, autobiografia, cazierul, inslusiv avizul psihologic port armă!
Potrivit Poliției Române, în perioada de înscriere, au fost primite, la nivel național, mai mult de 16 cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs, prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor.
Cea mai mare concurență este pe posturile de agent de poliție, fiind primite peste 23 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs.
Peste 4.300 de cereri de încriere au fost depuse de persoane care vor candida pe unul dintre cele 264 de posturi de ofițeri și agenți de poliție, scoase la concurs prin încadrare directă din sursă externă, pentru structurile de protecția animalelor.
Astfel, au fost primite 2.984 de cereri de înscriere pentru cele 129 de posturi de agent de poliție scoase la concurs și 635 de cereri pentru cele 49 de posturi de ofițer de poliție.
De asemenea, au fost primite 699 de cereri de înscriere la concurs pentru cele 86 de posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar.
În această perioadă se desfășoară activitatea de validare a candidaturilor și probele eliminatorii de concurs, urmând ca, la data de 23 ianuarie 2021, să se desfășoare proba scrisă.