Petre Apostol

La Sigulda, în Letonia, a avut loc cea de-a 52-a ediţie a Campionatelor Europene de Sanie, pentru seniori şi tineret (U23), întrecere inclusă în cadrul etapei de Cupă Mondială.
Printre reprezentanţii echipei naţionale a României s-a regăsit şi sportivul de la CSO Sinaia – Andrei Turea, pregătit de antrenorii Alexandru Comşa, Corina Drăgan şi Liviu Turea (care este şi directorul clubului, dar şi tatăl sportivului).
Născut în 1998, tânărul sportiv prahovean a reuşit cea mai bună performanţă a sa dintre participările la Europenele U23, clasându-se pe locul al şaptelea, în vreme ce în ierarhia seniorilor s-a situat pe a 24-a poziţie.
De menţionat că Andrei Turea ar fi putut obţine un rezultat mult mai bun, ţinând cont că a avut al treilea timp la start, atât în prima manşă, cât şi în a doua manşă, la U23. Dar, o eroare comisă în a doua parte a primei manşe de concurs l-a costat secunde importante.
În clasamentul etapei de Cupă Mondială, Andrei a încheiat pe locul 28.
Ar mai fi de spus faptul că la evenimentul de la Sigulda a participat pentru România şi Valentin Creţu, originar din Sinaia şi format la CSO din oraşul de pe Valea Prahovei, dar component al CSA Steaua, în prezent. Sportivul născut în 1989 şi-a egalat cea mai bună performanţă înregistrată la Europene, ocupând locul 18, în vreme ce în clasamentul Cupei Mondiale s-a situat pe locul 22.