România nu va avea Guvern înainte de Crăciun

 

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu ştie ce negociază PNL, USR PLUS şi UDMR în privinţa candidatului pentru mandatul de prim-ministru, adăugând că, dacă aceste partide se vor înţelege, va accepta propunerea pe care o vor face, indiferent care va fi această nominalizare, potrivit Agerpres.
„Este posibil să se înţeleagă în coaliţia de dreapta şi să vină cu o propunere, asta aştept eu, ca şi preşedinte, să se formeze o majoritate şi să propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere o voi accepta, că este Orban îl accept, că este Cîţu îl accept sau să fie altcineva. Nu ştiu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva. Este prima variantă şi sper să meargă repede mai departe. Să avem puţină răbdare, să urmărim aceste negocieri fără să încerce fiecare să se implice prin articole de presă sau prin intervenţii”, a spus şeful statului.
Declaraţia a fost făcută de Iohannis, după ce a participat la un eveniment organizat la Bolintin Vale cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naţionale de împădurire „O pădure cât o ţară”. Președintele Klaus Iohannis a mai afirmat ieri, potrivit Hotnews, că nu sunt șanse ca următorul Cabinet să fie învestit înainte de Crăciun, dar a subliniat că indiferent de rezultatul negocierilor dintre partidele parlamentare nu va „lăsa țara fără guvern”.
„Un lucru pot să vă spun clar: Nu voi lăsa țara fără guvern”, a spus Iohannis, întrebat de ziariști ce se va întâmpla dacă partidele nu se vor înțelege în formarea unei coaliții.