Violeta Stoica

Patru tineri din Republica Moldova, studenți în Ploiești, au fost coborâți cu bine de pe munte, de salvamontiștii din Bușteni și de la Serviciul Public Salvamont Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după o intervenție care s-a finalizat la ora 3 dimineața.
Cei patru tineri rămăseseră blocați în Abruptul Prahovean, potrivit Salvamont Bușteni. Nu au ținut cont de condițiile meteorologice și au încercat să ajungă pe munte pe un traseu nemarcat.
Cei patru au plecat de la Căminul Alpin spre Valea Albă luând ca reper anumite descrieri găsite pe internet.
Ploaia, vântul și frigul i-au doborât când mai aveau doar câteva sute de metri până la Platou și au rămas blocați pe un teren accidentat și înghețat.
Atunci au cerut ajutorul salvamontiștilor, care au avut încă o intervenție pe timp de noapte, de circa 10 ore, dar încheiată cu bine, în ciuda vremii și a întunericului.
“Dragi turiști, în această perioadă a anului, vă rugăm să vă alegeți foarte bine traseele de drumeție, în funcție de condițiile meteo, gradul de dificultate, pregătirea voastră fizică, echipamentul pe care îl dețineți. Alegeți DOAR traseele turistice montane MARCATE, care pot fi parcurse și în sezonul de iarnă. Lista traseelor montane interzise în sezonul de iarnă o găsiți pe www.salvamontprahova.ro”, au transmis reprezentanții Serviciului Public Salvamont Prahova.
Foto: Salvamont