Unirea 04 Slobozia – FC Petrolul Ploiești 0-3 (0-1)

Marcatori: Huja (24), Ekollo (78), Balint (89).
Unirea 04: Poiană – R.Ghiță, G. Lazăr, I. Dinu, Ibrian (80 Muscă) – Suciu – C. Toma (cpt), Chebac (46 Danciu), Adăscăliței (64 Unguru), Trucă – Ad. Moldovan (64 Cr. Ene). Antrenor: Adrian Cristea.
FC Petrolul: Kitanov – Mondragon (75 Olaru), Meijers, Huja, Țicu – Salifu (57 Balint) – Constantinescu, Nir Lax, Roige (cpt), Vajushi – Buhăescu (75 Ekollo). Antrenor: Viorel Moldovan.
Au arbitrat: Vlad Baban (Iași) – Marius Bălan (Dej) și Ionuț Petrică Cîmpeanu (Cluj Napoca).
Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Stan Prodan (Alexandria).
Jucătorul meciului: Marian Huja

.. și, păcat că se termină anul! Cam asta s-ar putea spune după unul dintre succesele facile ale Petrolului, care a avut puține momente în care ”a făcut legea”, în acest campionat, meciul cu Ripensia Timișoara, de ”acasă”, respectiv această deplasare de la Slobozia fiind momentele de reținut la ”plusuri”.
Obligați să câștige la ultima apariție din 2020 pentru intra în pauza de iarnă cât mai aproape de zona de clasament unde se va da lupta pentru accederea în play-off, apoi, desigur, pentru promovare, petroliștii au reușit să respecte calculele hârtiei în confruntarea de pe terenul nou-promovatei Unirea Slobozia. Iar petroliștii s-au impus cu 3-0, prin golurile lui Huja (24), Ekollo și Balint (89).
Într-un meci disputat pe un teren dificil, gazdele au fost cele care au început ceva mai bine și au avut prima ocazie, un șut din lateral dreapta al „căpitanului” Toma ce l-a pus la încercare pe Kitanov (13). Treptat, echipa lui Viorel Moldovan a preluat controlul, dictând ritmul ostilităților, iar o acțiune „lucrată” de Vajushi și Roige s-a încheiat cu un șut al lui Buhăescu (19), din marginea careului, respins cu piciorul, in extremis, de către Poiană!
Apoi, Constantinescu (22) a reluat, cu capul, peste transversală, după o centrare a lui Vajushi, fazele ce au anunțat, practic, deschiderea scorului, pentru că tabela avea să se modifice la scurt timp. ”Găzarii” au deschis scorul în minutul 24, prin fundașul Marian Huja, însă golul a venit dintr-o poziție de offside nesemnalizată, în urma devierii pe bara a doua a lui Mondragon, după o centrare dintr-o lovitură liberă din stânga a lui Țicu! Acum, ce să zicem? Se spune… ”mulțumesc, mai vrem și altă dată, dacă se poate”…
După pauză, „lupii” au făcut un pas în spate, pemițându-le amfitrionilor să spere că pot egala, dar, impulsul ofensiv al gazdelor s-a dovedit a fi o bună… capcană pentru neexperimentata formație ialomițeană, care s-a ”curățat” odată cu acest aplomb al atacului, spațiile rămase fiind taxate de către ploieșteni. Unirea a prins curaj, iar Toma (66) a avut golul pe frunte, atunci când, complet nemarcat în marginea careului mic, a reluat, cu capul, peste transversală! Dinu (67) a avut și el o șansă bună, tot cu o lovitură de cap, dar Kitanov a reținut mingea trimisă de către fundașul central al ialomițenilor, salvând ”relansarea” partidei.
Apoi, din fericire, petroliștii au reușit să gestioneze cu brio momentele de presiune ale gazdelor, iar Huja (73), la o fază trasă la indigo cu cea a golului din prima repriză, a fost extrem de aproape să lămurească ecuația învingătoarei, doar că, de această dată, apărătorul ploieștenilor a reluat, de lângă bară, pe lângă poarta adversă! Verdictul a venit, însă, la scurt timp, camerunezul (78) marcând golul desprinderii, după ce a rămas singur în careul advers și a plasat balonul pe lângă Poiană, iar finalul i-a permis și lui Balint (89) să spargă, în sfârșit, gheața, primul gol stagional al atacantului „galben-albaștrilor” stabilind scorul final al confruntării de la Slobozia: 0-3!
Cu victoria de sâmbătă, Petrolul acumulează 21 de puncte și urcă până pe locul 8, așteptând, însă, disputarea ultimelor restanțe, precum și deciziile în privința jocurilor anulate, pentru a ști exact unde se poziționează la intrarea în iarnă.
În schimb, Unirea Slobozia a ajuns pe locul 19, antepenultimul, cu 15 puncte, însă are cel mai slab golaveraj față de Concordia Chiajna, Fotbal Comuna Recea și Ripensia Timișoara, și ele tot cu 15 puncte.
Campionatul se va relua pe 20 februarie, iar până la finalul sezonului regular vor mai fi șase meciuri de jucat.

”Masculul Alfa” e sigur că nu va ajunge după… ”Praful Magic”!

După un an 2020 încheiat de către echipa pe care o pregătește pe ”minus” în clasamentul adevărului, antrenorul Viorel Moldovan s-a declarat încrezător că va pune, în pauza de iarnă, formația pe picioare pentru a reuși promovarea! La doi ani după ce un alt ”celebru” fost petrolist – Mugur Cornățeanu se… ambala la final de 2018, după un succes la Snagov și anunța ”marea cu sarea”, acum, Moldovan (cel care se autointitula un fel de ”Mascul Alfa al haitei lupilor, la început de sezon) a fost și el ”optimist” cu privire la ce va urma.
”Cu mult lucru din punct de vedere tehnico-tactic, ne vom așeza mult mai bine pentru ce a mai rămas din acest campionat, până la play-off. Clasamentul este foarte comprimat. Sincer, pe mine mă interesează doar echipa mea și trebuie să ne punem la punct, trebuie să sudăm lucrurile și vom avea, din acest punct de vedere, timp în pregătire pentru a arăta diferit odată cu reluarea sezonului în primăvară.
Am mai spus-o, nu vreau să găsesc scuze. Știam ce mă așteaptă aici. Am luat o echipă, practic, de la zero, cu șapte seniori rămași în lot din sezonul trecut. Dintre aceștia, dacă erau doi sau trei titulari. Am avut mulți juniori la începutul pregătirii. Pe etape au venit foarte mulți jucători. Este nevoie de timp. Știu că nu există acest timp, pentru că toată lumea este impacientată, toată lumea vrea foarte repede rezultate. O să vină și rezultatele, dar trebuie să ai răbdare”, a spus, la microfonul DigiSport, Viorel Moldovan, cel care, cu câteva zile înainte de acest duel anunța și o ”curățeanie de iarnă” la nivelul lotului.
De partea cealaltă, Unirea Slobozia nu s-a bazat în acest meci pe antrenorul principal Enache Costea, despre care clubul n-a scos un cuvânt. Echipa a fost condusă de pe margine de antrenorii secunzi Adrian Cristea și Daniel Harnagea, dar, nu-i așa (?!), asta nu ia din meritele echipei care are în ”CV” puncte pierdute pe teren propriu cu Aerostar și Slatina…

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri
(www.sportpictures.eu)