V. Stoica

Nu este pentru prima dată când pe vârf de munte, în Bucegi, ajung și urșii aflați în căutare de hrană sau de adăpost. Și unde să se orienteze Moș Martin, dacă nu spre Cabana Omu, care este închisă pentru turiști?
Vestea că un urs a dat iama în cabana din vârf de munte a venit ieri de la Radu Manta, meteorolog la Stația Meteo de la Vârful Omu, care a făcut publice imagini cu ravagiile făcute de un urs, cel mai probabil în noaptea de miercuri spre joi, la Cabana Omu, aflată la o aruncătură de băț de stația meteorologică.
Urmele lăsate de urs în zăpadă ajung la cabana aflată la altitudinea de 2507 metri, unde se vede prăpădul lăsat în urmă de marele carnivor atras fie de adăpostul clădirii, fie de vreun iz de mâncare… Înainte de a smulge complet una dintre ferestrele cabanei, ursul a încercat să-și facă loc prin perete, fără succes, însă. În interior nu par să fi fost făcute mari stricăciuni, însă termopanele trebuie, cu siguranță, înlocuite.
Cabana Omu nu este deschisă în prezent pentru turiști, iar cabanierul a fost anunțat să vină să repare ferestrele distruse.