Violeta Stoica

Un tren de epocă a devenit un punct de atracție, la Vălenii de Munte, unde este garat până vor începe filmările la o producție cinematografică a studiourilor Castel Film. Potrivit unor surse, se pare că este vorba despre o nouă ecranizare după romanul „Ocolul Pământului în 80 de zile”, al lui Jules Verne, film ce va fi turnat în România și în Africa de Sud.
Mai multe scene se vor filma în zona viaductului care trece peste pârâul Crasna, de lângă comuna prahoveană Izvoarele, ceea ce înseamnă că frumusețile zonei Văii Teleajenului vor ajunge în toată lumea, odată cu noul film realizat după romanul lui Jules Verne.
De altfel, mâine și duminică, 21 și 22 noiembrie, trenurile de călători ale Transferoviar, care operează pe ruta Ploiești – Măneciu, nu vor mai putea ajunge la destinația finală, astfel încât călătorii vor fi nevoiți să parcurgă drumul dintre Teișani și Măneciu cu microbuzele.
Tot din cauza filmărilor, mâine, 21 noiembrie, trenul 15112, care pleacă din Măneciu la ora 6:38, se anulează pe toată distanța Măneciu-Ploiești.

Sursa foto: Facebook/Linia 304 – Valea Teleajenului