Unul dintre aspectele tratate cu prea mare lejeritate, din păcate, se referă la alegerea materialelor și a accesoriilor de calitate, folosite la construcția unui șemineu. Atunci când ne apucăm de construcția unei astfel de soluții alternative de încălzire, fie că vorbim despre un șemineu sau o soba pe lemne, specialiștii de la Pefoc recomandă utilizarea plăcilor și a materialelor de izolare corecte și de calitate verificată. Doar în acest fel, produsul tău termic va reuși să treacă cu succes teste importante precum, rezistența în timp, siguranța sau eficiența termică îndelungată care, odată bifate, vor reuși să-ți asigure protecția de care au atât de multă nevoie, căminul și familia ta.

Renumita firma sibiană vă oferă o selecție diversificată de plăci izolatoare ignifuge și sisteme de izolare profesională pentru aplicații de semineu, la prețuri corecte și adaptate special pentru fiecare buget în parte, oferte care, spre deosebire de campaniile Black Friday, pot fi accesate pe întreaga durată a anului. Astăzi însă, ne vom concentra asupra unui tip inedit de plăci –  plăcile izolatoare SKAMOTEC 225!

Produse sub tutela brandului SKAMOL, o companie daneză, specializată în sisteme dedicate pentru o gamă largă de aplicații, cu peste 100 de ani de experiență în universul izolațiilor termice, plăcile izolatoare SKAMOTEC 225 se bucură de o serie impresionantă de avantaje pe care vi le vom prezenta în continuare.

Grijă la sănătate și mediul înconjurător

Plăcile izolatoare SKAMOTEC 225 oferă o valoare de izolare superioară, nu emană particule dăunătoare în timpul procesului de ardere, garantând astfel, un proces de ardere mai curat și mai eficient la nivel de cos fum.

Materiale de calitate premium

Plăcile sunt confecționate din vermiculit, un material care crește eficiența șemineelor. Aplicarea vermiculitei pe plăcile de șemineu, permite plăcilor să reziste la temperaturi foarte ridicate, datorită rezistenței notabile ale materialului. Aceasta înseamnă că protejează eficient împotriva extinderii focului, precum și împotriva extinderii fumului periculos.

Rezistență termică și mecanică, superioare

Plăcile izolatoare din silicat de calciu SKAMOTEC 225 sunt ne-combustibile și prezintă o rezistență termică sporită de până la 1000°C, dar și o rezistență mecanică mai mare față de alte produse existente pe piață. În plus, proprietățile rezistente la căldură ale acestor plăci speciale, împiedică inclusiv formarea fisurilor.

Ușurință la montaj

Un alt avantaj al placilor SKAMOTEC 225 este procesul simplificat de construcție. Acestea sunt ușoare și ignifuge, eliminând necesitatea unui placaj separat cu gips carton sau alte acoperiri cu materiale non-combustibile periculoase. Rezultatul este o soluție completă care rezolvă astăzi o provocare semnificativă cu care se confruntau adesea instalatorii. Pentru montarea lor se vor folosi instrumente obișnuite pentru prelucrarea lemnului pentru a tăia, a forma și a combina materialul așa cum se dorește, lăsând foarte puțin exces de material. Masa redusă a acestor plăci face ca produsul să fie ușor de manipulat și instalat. Sunt cu aproximativ 50% mai ușoare decât alte plăci necombustibile de pe piața de profil.

Sistemele sunt livrate în conformitate cu specificațiile clientului, iar personalul calificat PEFOC vă va ghida până la finalizarea montării, asigurând succesul deplin al sistemului de izolație. Cu plăcile SKAMOTEC 225 oportunitățile de proiectare și finisaj sunt practic nelimitate, acestea fiind potrivite pentru toate modelele de șemineu, atât pentru amenajările celor moderne, cât și pentru cele clasice sau rustice, cu coș de fum. Alegându-le, veți avea parte de o sumedenie de beneficii din punct de vedere al eficienței, dar și al siguranței depline.