Pentru naționala masculină de handbal urmează primele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European 2022. Astăzi, România va întâlni Suedia, în deplasare, iar pe 8 noiembrie este programat meciul cu Muntenegru, la Baia Mare. În lotul tricolor, pregătit de antrenorul Rareş Fortuneanu, se regăseşte şi jucătorul ploieştean Ionuţ Iancu, apărătorul buturilor echipei HC Dobrogea Sud Constanţa, format la actuala secţie de handbal de la CSŞ Ploieşti.
Rareș Fortuneanu, antrenorul ”tricolorilor”, crede că echipa poate ajunge la un turneu continental după o pauză de peste două decenii: „În condițiile actuale, de când competițiile interne s-au reluat, am văzut multe surprize, meciurile sunt echilibrate și sper să fie și acum cazul, la meciurile internaționale. Îmi doresc să avem războinici pe teren, jucători determinați, concentrați, disciplinați tactic și cu atitudine”.
Prezent la primul antrenament al elevilor lui Rareș Fortuneanu, președintele Federației Române de Handbal, ploieşteanul Alexandru Dedu, a declarat: „Dorim să ne calificăm și pornim preliminariile cu acest lucru în minte. Avem în lot câțiva jucători aflați pe final de carieră, în același timp sunt și jucători la început de drum la națională, este un mix care s-ar putea să genereze performanță și mi-ar plăcea ca cei care se apropie de final de carieră să o facă printr-o calificare și să evolueze la un turneu final major”.
La turneul final al Euro 2022 sunt calificate direct gazdele Ungaria și Slovacia, campioana europeană, Spania, și vicecampioana europeană, Croația. Acestea joacă, în această săptămână, în cadrul EHF Euro Cup.
Lotul României:
Portari: Mihai Popescu, Ionuț Iancu, Daniel Vasile.
Linia de 9 metri / apărători: Andrei Buzle, Călin Căbuț, Alexandru Csepreghi, Cristian Fenici, Marius Sadoveac, Viorel Fotache, Eduard Iordachi, Dan Racoțea, Tudor Botea, Demis Grigoraș.
Extreme: Gabriel Bujor, Roland Thalmaier, Nicușor Negru, Vencel Csog.
Pivoţi: Albert Cristescu, Gabriel Dumitriu, Andrasz Szasz, Călin Dedu.